45 dkg liszt.,15 dkg cukor,2 dkg kakaó,1 sütőpor.1 tojá1-2 dl tej.
Krém:2 dl tej,1 kanál liszt,25 dkg margarin,25 dkg cukor,5 c. rum.
A tészta elkészítése: A nyersanyagokat összegyúrjuk, két részre osztjuk, kb. fél centiméter vastagra nyújtjuk, megsütjük.
Krém: A tejet a liszttel csomómentesen elkeverjük és állandó keverés mellett felforraljuk, hűlni hagyjuk. A margarint a cukorral kikeverjük és a lehűtött krémhez adjuk. a rummal habosra keverjük.
Összeállítás: Az egyik tésztalapot megkenjük a krém felével és egy doboz rumba áztatott babapiskótát rétegezünk rá, majd a krém másik felét rákenjük és a másik tésztalappal beborítjuk. Egy napig állni hagyjuk és kocka alakúra szeleteljük.
A tejet meglangyosítjuk, ebben feloldjuk a cukrot, majd hozzáadjuk a liszthez, a zsírhoz és az élesztőhöz. Összegyúrjuk, és kb. fél órát kelesztjük. Vékonyra nyújtjuk, pogácsaszagg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy közepes nagyságú tepsit kikenünk a vaj felével. A lisztet, a cukrot és a sütőport összekeverjük, a felét egyenletesen beleszórjuk a tepsibe. A túrót apróra törjük, összekeve...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük és beleforgatjuk a kókuszreszelékbe
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 150 fokra. Az almákat meghámozzuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük. Fűszerezzük, ízlés szerint édesíthetjük is, de szerintem elég édes ez így is. Kinyomkodjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű