menu

Családireceptkönyv.hu

Puncstorta háziasan


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


7 tojásból sütött piskótakorong (receptjét lásd külön)
0.5-0.5 dl rum és tej,1 tojás,15 dkg porcukor,1 dl erős feketekávé
2 evőkanál keserű kakaópor,10 dkg vaj vagy sütőmargarin
5-5 dkg mazsola és dióbél
a bevonáshoz:,1 csomag főzni való puncsízű pudingpor,4 dl tej 4 evőkanál kristálycukor
a díszítéshez:3-4 dkg étcsokoládé

Elkészítés:


1. A munkát a piskóta sütésével vagy vásárlásával kezdjük. Ezután tetejéről lapjában egy ujjnyi vastag szeletet levágunk, félretesszük. A nagyobb résznek a belsejét kiskanállal kivájjuk úgy, hogy 1 centi vastag fala maradjon. Ezt a keretet és a levágott lapot a rum meg a tej keverékével meglocsoljuk.
2. A tojást a porcukorral, a kávéval és a kakaóval lábasba töltjük, vízgőzre állítjuk, kevergetve fölforraljuk, ezalatt besűrűsödik, de a tűzről azonnal lehúzzuk, különben összeugorhat.
3. A vajat vagy margarint beledobjuk, ha fölolvadt, a mazsolát, a durvára vágott diót és a kivájt piskótát is hozzáadjuk. Azon melegében a torta „hasába” töltjük, tetejét visszaillesztjük. Hűtőszekrényben egy éjjelen át dermesztjük, hogy íze jól összeérjen.
4. A puncsízű pudingport a tejjel és a cukorral kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük. Még melegen a torta tetejére és oldalára simítjuk.
5. Vékony csíkban olvasztott csokoládét csurgatunk a tetejére, végül hűtőszekrényben dermedni hagyjuk.

 Puncstorta háziasan

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csokis  Nutella®-val töltött torta Lila Füge
Csokis Nutella®-val töltött torta Lila Füge

A sütőt előmelegítjük 180 fokra és egy tortaformát sütőpapírral bélelünk. Egy tálban összekeverjük a lisztet, sütőport, szódabikarbónát és a sót. Egy másikban a vajat habosra kever...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tökéletes máz tortához - 1
Tökéletes máz tortához - 1

A zselatint adjuk hozzá a 120 g vízhez, a glükózt, a cukrot és a 150 g vizet pedig forraljuk fel. Ezt követően vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a zselatint. Ekkor jöhet hozzá a sű...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pitetorta
Pitetorta

A tészta hozzávalóiból omlós tésztát gyúrunk, amivel egyenletesen-vékonyan kibélelünk egy kapcsos tortaformát (az oldalár is jusson). Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk,...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Feketeerdő fagyitorta
Feketeerdő fagyitorta

tortaalap A lisztet, a cukrot, a kakaóport, a vajat, a tojásokat, és a tejet egy nagy keverőtálba kimérjük, és kézi habverővel csomómentesre keverjük. Spatulával vagy faka...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk