7 tojásból sütött piskótakorong (receptjét lásd külön)
0.5-0.5 dl rum és tej,1 tojás,15 dkg porcukor,1 dl erős feketekávé
2 evőkanál keserű kakaópor,10 dkg vaj vagy sütőmargarin
5-5 dkg mazsola és dióbél
a bevonáshoz:,1 csomag főzni való puncsízű pudingpor,4 dl tej 4 evőkanál kristálycukor
a díszítéshez:3-4 dkg étcsokoládé
1. A munkát a piskóta sütésével vagy vásárlásával kezdjük. Ezután tetejéről lapjában egy ujjnyi vastag szeletet levágunk, félretesszük. A nagyobb résznek a belsejét kiskanállal kivájjuk úgy, hogy 1 centi vastag fala maradjon. Ezt a keretet és a levágott lapot a rum meg a tej keverékével meglocsoljuk.
2. A tojást a porcukorral, a kávéval és a kakaóval lábasba töltjük, vízgőzre állítjuk, kevergetve fölforraljuk, ezalatt besűrűsödik, de a tűzről azonnal lehúzzuk, különben összeugorhat.
3. A vajat vagy margarint beledobjuk, ha fölolvadt, a mazsolát, a durvára vágott diót és a kivájt piskótát is hozzáadjuk. Azon melegében a torta „hasába” töltjük, tetejét visszaillesztjük. Hűtőszekrényben egy éjjelen át dermesztjük, hogy íze jól összeérjen.
4. A puncsízű pudingport a tejjel és a cukorral kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük. Még melegen a torta tetejére és oldalára simítjuk.
5. Vékony csíkban olvasztott csokoládét csurgatunk a tetejére, végül hűtőszekrényben dermedni hagyjuk.
GASZTROMikróban készíthető csokoládé torta Ha létezik olyan mennyei finomság, ami valóban expressz üzemmódban elkészíthető, akkor ez az. Ne fogd vissza magad, mentsd el jól a rece...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. 30 dkg darált kekszet 10 dkg margarinnal és 5 dkg porcukorral, egy kevés tejjel összegyurmázni és kibélelni vele 1 lecsatolható oldalú tortaformát (21 cm-t). 2. 50 dkg geszt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA babapiskótát alaposan összemorzsoljuk, majd a felforrósított vajat hozzáöntjük és összekeverjük. A tortaformát kibéleljük sütőpapírral, majd beleöntjük, és tenyérrel belelapogatj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű