7 tojásból sütött piskótakorong (receptjét lásd külön)
0.5-0.5 dl rum és tej,1 tojás,15 dkg porcukor,1 dl erős feketekávé
2 evőkanál keserű kakaópor,10 dkg vaj vagy sütőmargarin
5-5 dkg mazsola és dióbél
a bevonáshoz:,1 csomag főzni való puncsízű pudingpor,4 dl tej 4 evőkanál kristálycukor
a díszítéshez:3-4 dkg étcsokoládé
1. A munkát a piskóta sütésével vagy vásárlásával kezdjük. Ezután tetejéről lapjában egy ujjnyi vastag szeletet levágunk, félretesszük. A nagyobb résznek a belsejét kiskanállal kivájjuk úgy, hogy 1 centi vastag fala maradjon. Ezt a keretet és a levágott lapot a rum meg a tej keverékével meglocsoljuk.
2. A tojást a porcukorral, a kávéval és a kakaóval lábasba töltjük, vízgőzre állítjuk, kevergetve fölforraljuk, ezalatt besűrűsödik, de a tűzről azonnal lehúzzuk, különben összeugorhat.
3. A vajat vagy margarint beledobjuk, ha fölolvadt, a mazsolát, a durvára vágott diót és a kivájt piskótát is hozzáadjuk. Azon melegében a torta „hasába” töltjük, tetejét visszaillesztjük. Hűtőszekrényben egy éjjelen át dermesztjük, hogy íze jól összeérjen.
4. A puncsízű pudingport a tejjel és a cukorral kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük. Még melegen a torta tetejére és oldalára simítjuk.
5. Vékony csíkban olvasztott csokoládét csurgatunk a tetejére, végül hűtőszekrényben dermedni hagyjuk.
A tojásokat a cukorral, vízzel habosra keverjük,majd hozzá adjuk a sütőporral elkevert lisztet és a keményre felvert tojás fehérjét. A krém készítése: A pudingporokat a cukorral,...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA piskótához az egész tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vizet, olajat, majd a sütőporos lisztet. Kapcsos tortaforma alját papírral béleljük, beleöntjük a masszát,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet a robotképben összeaprítjuk nem túl apróra, úgy, hogy legyenek benne kisebb nagyobb darabok. (Robotgép hiányában tegyük egy tiszta konyharuhába vagy zacskóba és klopfolóv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a lisztet a sütőporral, egy csipet sóval, a kakaóval összekeverjük jó alaposan. A fehérjét a 6 dkg cukorral kemény habbá verjük. A sárgájákat 15 dkg cukorral habosra...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű