Piskóta
160 g tojássárgája (8 db), 160 g cukor,240 g tojásfehérje (8 db), 160g liszt, 50 g olvasztott vaj
Puncslé
30 g rumban ázott mazsola,80 g rum, 30 g darált narancshéj, 30 g víz,30 g cukor
Sárgakrém
380 g tej, 80 g tojássárgája (2 db), 60 g liszt, 120 g cukor,1 db vaníliarúd
Oroszkrém
640 g sárgakrém,20 g zselatin,200 g víz,70 g vastagcukros gyümölcs 70 g rumos mazsola,50 g rum,10 g Triple sec,640 g tejszínhab
Díszítés
320 g tejszínhab, 20 g vastagcukros gyümölcs, 20 g csokoládé
forgács,120 g pörkölt, gyalult mandula
A PISKÓTÁT egy 23-24 cm-es karikában készítsük el, közben áztassuk be a mazsolát a rumba.
A PUNCSLÉHEZ daráljuk finomra a narancshéjat és állítsuk össze a puncslevet.
A SÁRGAKRÉMET már jó előre készítsük el, hogy legyen ideje kihűlni. Most a piskótakarikát szeleteljük három egyenlő karikára, s abból a középsőt tegyük tálcára és jól itassuk át a puncslével, majd vágjuk fel 2x2 cm-es kockákra.
Most kezdhetjük a krém összeállítását.
A zselatint duzzasztjuk meg, majd meleg vízfürdőben olvasszuk is fel. A sárgakrémhez adjuk hozzá az olvadt zselatint, a cukrozott gyümölcsöt, a rumos mazsolát, a rumot és a Triple sec-et is. A keletkezett masszát csomómentesre keverjük, s végül adjuk hozzá a tejszínhabot is.
ÖSSZEÁLLÍTÁS:
Most vegyünk elő egy betöltő karikát, tegyük az aljára az egyik szelet karikát és halmozzuk rá a karikában a krémet úgy, hogy közben a puncsos piskóta is belekerüljön. A tetejét takarjuk le a másik piskótalappal, tetejére is hagyjunk egy kevés krémet, amivel azt lekenjük.
Hagyjuk hűtőszekrényben megdermedni, s a végén díszítsük fel a tejszínhabbal és a többi díszítő elemmel.
A tésztához valókból egy tortakarikába piskótát sütünk. Hagyjuk kihűlni. Közben a túrót összekeverjük a joghurttal, majd belekeverjük a felvert tejszínt. Ízlés szerint édesítjük....
Elkészítési idő: kb 1 óra Nehézség: Könnyű1.) Először készítsd el a tésztát: A sütőt állítsd 175 fokra, légkeveréses funkcióra. Bélelj ki egy kb. 24-26 centiméter átmérőjű tortaformát sütőpapírral. (Én szilikonos kuglóf...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált háztartási kekszet ,15 dkg porcukrot, és a puha vajat elvegyítünk (ha kell korty tejet öntünk még hozzá, hogy gyúrható legyen mint a kókuszgolyó) és egy csatos tortaforma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA babapiskóták egyik gömbölyű végét levágjuk, és a piskótákat alul sütőpapírral bélelt 18 cm-es kapcsos vagy kivehető aljú tortaformában szorosan körbesorakoztatjuk. Az eperből 20...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű