Családireceptkönyv.hu

Oroszkrém torta


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Piskóta
160 g tojássárgája (8 db), 160 g cukor,240 g tojásfehérje (8 db), 160g liszt, 50 g olvasztott vaj

Puncslé
30 g rumban ázott mazsola,80 g rum, 30 g darált narancshéj, 30 g víz,30 g cukor

Sárgakrém
380 g tej, 80 g tojássárgája (2 db), 60 g liszt, 120 g cukor,1 db vaníliarúd

Oroszkrém
640 g sárgakrém,20 g zselatin,200 g víz,70 g vastagcukros gyümölcs 70 g rumos mazsola,50 g rum,10 g Triple sec,640 g tejszínhab

Díszítés
320 g tejszínhab, 20 g vastagcukros gyümölcs, 20 g csokoládé
forgács,120 g pörkölt, gyalult mandula

Elkészítés:


A PISKÓTÁT egy 23-24 cm-es karikában készítsük el, közben áztassuk be a mazsolát a rumba.

A PUNCSLÉHEZ daráljuk finomra a narancshéjat és állítsuk össze a puncslevet.
A SÁRGAKRÉMET már jó előre készítsük el, hogy legyen ideje kihűlni. Most a piskótakarikát szeleteljük három egyenlő karikára, s abból a középsőt tegyük tálcára és jól itassuk át a puncslével, majd vágjuk fel 2x2 cm-es kockákra.
Most kezdhetjük a krém összeállítását.

A zselatint duzzasztjuk meg, majd meleg vízfürdőben olvasszuk is fel. A sárgakrémhez adjuk hozzá az olvadt zselatint, a cukrozott gyümölcsöt, a rumos mazsolát, a rumot és a Triple sec-et is. A keletkezett masszát csomómentesre keverjük, s végül adjuk hozzá a tejszínhabot is.

ÖSSZEÁLLÍTÁS:

Most vegyünk elő egy betöltő karikát, tegyük az aljára az egyik szelet karikát és halmozzuk rá a karikában a krémet úgy, hogy közben a puncsos piskóta is belekerüljön. A tetejét takarjuk le a másik piskótalappal, tetejére is hagyjunk egy kevés krémet, amivel azt lekenjük.

Hagyjuk hűtőszekrényben megdermedni, s a végén díszítsük fel a tejszínhabbal és a többi díszítő elemmel.

Oroszkrém torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Raffaelló torta
Raffaelló torta

A piskótához az egész tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vizet, olajat, majd a sütőporos lisztet. Kapcsos tortaforma alját papírral béleljük, beleöntjük a masszát,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mascarponés epertorta
Mascarponés epertorta

A tészta hozzávalóiból a szokásos módon elkészítjük a piskóta tésztát. Egy 26 cm-es formában, 160 C fokon előmelegített sütőben, nagyjából 30 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Alexandra
Nagymama csoki torta
Nagymama csoki torta

Keverjük habosra 12 dkg vajat, 2 bögre cukrot, 2 tojást, 2 t.k vanília aromát. Szitáljuk össze 1 bögre lisztet, ¾ bögre kakaóport és 1 t.k sütőpor. Adagoljunk felváltva tojásos mas...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Ildikó
Mini répatorta
Mini répatorta

A répákat megtisztítjuk és robotgépben felaprítjuk. A barna cukrot az olajjal alaposan elkeverjük, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat is. Durvára törjük a diót, majd egy tá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk