menu

Családireceptkönyv.hu

Puncstorta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Piskóta:
3 db tojás
3 csapott evőkanál cukor
3 púpozott evőkanál finomliszt
1 csipet só
Töltelék:
1 db tojás
15 dkg porcukor
1 dl gyenge feketekávé
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
10 dkg vaj
5 dkg darált dió
kevés rum vagy rumaroma
Továbbá:
2 dl tej
pici rum vagy rumaroma
néhány csepp piros ételfesték
10 dkg (kerek) babapiskóta
Tetejére:
kb. 2 evőkanál sárgabarack levkár
átszitált porcukor és víz, vagy folyékony fondant
piros ételfesték

Elkészítés:


A psikótát megsütjük, majd kihűtjük. (Tuti piskóta recept itt).

Ahogy kihűlt, a tetejéből levágunk egy egy centis lapot, majd a közepét kivájjuk úgy, hogy oldalt maradjon pereme a piskótának.

10974288_859018617474257_5201477840063181558_o

A töltelékhez a tojást a cukorral habosra keverjük, beleöntjük a kávét és a kakaóport, majd kis lángon folyamatosan kevergetve majdnem forrásig melegítjük. Hagyjuk hűlni. Olykor keverjünk rá és mikor már langyos, keverjük el benne a vajat.

Majd mehet bele a dió és a rumaroma is, valamint a piskóta összeszaggatott belseje. 2 dl tejbe belekeverünk némi rumaromát és piros folyékony ételfestéket.

Megmártjuk benne egy-egy pillanatra a babapiskótákat és összetörve (kerek maradhat egyben) a csokis krémhez adjuk. A maradék rózsaszín tejet a piskótára fröcsköljük, majd én megkentem körbe még baracklekvárral.

10974641_859018750807577_2622242991340642571_o



Ebbe halmozzuk a kakaós tölteléket.

10974555_859018834140902_5625710716692821256_o

Majd rátesszük a levágott lapot és körbe kenjük baracklekvárral, de vékonyan. ?

Az egyszerűség kedvéért porcukrot kevertem el annyi vízzel, hogy masszívabb, de még folyós masszát kapjak. Piros színezővel színeztem, majd leöntöttem vele a tortát egy rácsra téve. Kenőkéssel lehúztam az oldalaira is.

Haladók próbálkozhatnak a folyékony fondant elkészítésével is.

Puncstorta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Detty
Pándi meggytorta(országtorta)
Pándi meggytorta(országtorta)

A piskótához az egész tojásokat a cukorral átkeverjük, felmelegítjük csípősre (kb. 80 °C), majd kemény habot készítünk. Egy edénybe belemérjük a meggyet, enyhén darabos péppé törj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
 karácsonyi dió tortához
karácsonyi dió tortához

5 tojás sárgáját, 25 dkg kristály cukorral 10 kanál vízzel, habosra keverünk, adunk hozzá 10 dkg darált diót, 25 dkg lisztet, fél deci rumot, 1 sütőport, és az 5 tojás habját. 180...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Máktorta vaníliaöntettel
Máktorta vaníliaöntettel

A tésztához először a tojások fehérjét habbá verjük. A puha margarint / vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és tovább keverjük. Hozzáadjuk a mákot, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Málnás- csokoládés zebratorta
Málnás- csokoládés zebratorta

1 A kakaós tészta hozzávalóit kézi mixerrel simára keverjük. A málnás tésztához a málnát leturmixoljuk, majd a többi hozzávalóval azt is simára keverjük. 2 Mindkét tésztát egy-egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk