Hozzávalók 35 szelethez, 20 x 30 cm-es tepsihez
25 dkg háztartási keksz
25 dkg Maroni gesztenyepüré
5 dkg sárgabaracklekvár
1,5 dl tej
1 kupica rum
a krémhez:
1 csomag vaníliaízű pudingpor (4 dkg)
3 dl tej
12,5 dkg vaj
12,5 dkg porcukor
a tetejére
2 dl habtejszín
1 csomag habfixáló (10 g)
cukrozatlan kakaópor
A háztartási kekszet durvára daraboljuk, összedolgozzuk az áttört gesztenyepürével, a lekvárral, a tejjel és a rummal. A sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és szép simára egyengetjük.
A pudingport a tejjel sűrűre főzzük, hagyjuk kihűlni. A vajat kihabosítjuk a porcukorral, majd hozzákeverjük a pudingot. A krémet a kekszes alapra simítjuk. Néhány órára hűtőbe tesszük.
A süteményt kockákra vágjuk, és a tejszínből a habfixálóval felvert kemény habbal díszítjük. Végül a tetejét leheletfinoman kakaóporral hintjük meg.
A sütőt előmelegítjük 150 fokra, légkeverés mert míg bemelegszik, összeállíthatjuk a tésztát. Nincs más dolgunk, mint minden hozzávalót összekeverni. Először a cukrot a tojásokkal...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűÁtszitáljuk a porcukrot és felét egy tálba tesszük, mélyedést készítünk bele. A vízben elkeverjük a zselatint, majd felmelegítjük. Beletesszük a mézet és a margarint, majd mindhár...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsírt elmorzsoljuk a sütőporral elkevert liszttel, hozzáadjuk a porcukrot, tejfölt, citrom levet, jól kigyúrjuk, vékonyra 3 mm elnyújtjuk, 4 cm átmérőjű szaggatóval kiszúrjuk. Mi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAki könnyed kavarás mellett dönt, az használjon valamilyen mixert, mert pár fordulattal tökéletesen elkeverednek a hozzávalók. Hagyd a tésztát állni egy laza negyed órát, majd a gé...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes