Hozzávalók 35 szelethez, 20 x 30 cm-es tepsihez
25 dkg háztartási keksz
25 dkg Maroni gesztenyepüré
5 dkg sárgabaracklekvár
1,5 dl tej
1 kupica rum
a krémhez:
1 csomag vaníliaízű pudingpor (4 dkg)
3 dl tej
12,5 dkg vaj
12,5 dkg porcukor
a tetejére
2 dl habtejszín
1 csomag habfixáló (10 g)
cukrozatlan kakaópor
A háztartási kekszet durvára daraboljuk, összedolgozzuk az áttört gesztenyepürével, a lekvárral, a tejjel és a rummal. A sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és szép simára egyengetjük.
A pudingport a tejjel sűrűre főzzük, hagyjuk kihűlni. A vajat kihabosítjuk a porcukorral, majd hozzákeverjük a pudingot. A krémet a kekszes alapra simítjuk. Néhány órára hűtőbe tesszük.
A süteményt kockákra vágjuk, és a tejszínből a habfixálóval felvert kemény habbal díszítjük. Végül a tetejét leheletfinoman kakaóporral hintjük meg.
A hozzávalókat a csokoládé kivételével egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk. Arra vigyázzunk, hogy a vaj ne legyen túl hideg, érdemes a tészta összeállítása előtt fél ór...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverd össze a tejet a pudingporral. Verd habbá a tejszínt és óvatosan forgasd a krémbe. Oszd 3 részre a kekszet és az első adagot rakd sorba az üvegtál aljára és kend rá a h...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA margarint a csokival és a cukorral egy edényben folyékonyra melegítjük, majd a kekszhez keverjük. Annyi tejet adjunk hozzá, hogy ne legyen száraz a massza, de túl la...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA puncsszeletet az alábbiak szerint készítsük el: először csináljuk meg a tölteléket, amelyhez hagyományos módon piskótát sütünk négy tojásból, négy evőkanál cukorból és négy evőka...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű