1 1/2-2 ek mustár
3 ek ketchup (kizárólag Heinz!)
1 kg sovány marhahús (2* ledarálva)
1 ek. szójaszósz (csak ha van)
1 ek. méz (vagy grenadin szirup)
1 ek. fokhagymapor vagy 2 ek. fokhagyma pépesítve
1 ek. olivaolaj
1 tk. balzsamecet
Az összes hozzávalót keverd össze, 3-4 óra állás után 11-12 dkg-os darabokat formázunk belőle (1 1/2-2 cm vastag legyen). Maximum 8 db lesz belőle, 4-5 perc oldalankénti sütés után kész.
Sajtosan is készítheted
"Blue cheese" kék vagy zöld színű háromszög alakú sajt (rokfort, vagy márvány jellegű). Ha jól emlékszem azt mondta, hogy csak a Tesco-ban kapott ilyet. Rakd kis időre hűtőbe, vagy fagyasztóba. A hamburger közepébe 4-5 "morzsalékot" rakj és ugyanúgy süsd ki, mint az előzőt.
A narancs héját reszeljük le. A lisztet szitáljuk keverőtálba, adjuk hozzá a sót, cukrot, a narancs reszelt héját, az élesztőt és a vizet. Kezdjük el összedolgozni, nyújtsunk be...
Elkészítési idő: 80+30 perc Nehézség: Könnyű1. A sütőt előmelegítjük 175 C-ra, légkeverés nélkül. 2. A vaníliarudat hosszában félbevágjuk, majd egy lábasba tesszük, és ráöntjük a tejet, majd belemérjük a pudinghoz való cukr...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehézcsirkemellet kockázd fel,sózd, borsozd, locsold meg egy kevés olívaolajjal, és tedd be a hűtőbe fél órára. Közben állítsd össze a szószt. A paprikát kockázd fel, az újhagyma fehér...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát és fokhagymát pucoljuk meg és a petrezselyemmel együtt mindhármat tegyük aprító gépbe. (Amennyiben nincs aprító gépünk, minden összetevőt vágjunk nagyon apró darabra.) M...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű