5 tojás
5 evőkanál cukor
5 evőkanál liszt
1 tasak sütőpor
3 evőkanál natúr joghurt
2 teáskanál vaníliaaroma
csipet só
1 teáskanál reszelt citromhéj
5 nagy alma
A tojások fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral és a joghurttal, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és az aromát. A masszát a habhoz kavarjuk. A meghámozott almákat kisebb kockákra vágjuk és a tésztába kavarjuk. A masszát papírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokos sütőben nagyjából 40 perc alatt megsütjük. Tálaláskor porcukorral meghintjük.
Először a krémet készítjük el. 4 dl.tejet felteszünk forrni. A tojássárgát a cukorral habosra kavarjuk,hozzáadjuk a pudingot,majd apránként a maradék tejet. Rátöltjük a forró tejre...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat felolvasztjuk, hozzákeverjük a cukrot. Ha a cukor elolvadt, hozzáöntjük a tejet és közepes lángon főzzük. Majd nagy figyelemmel hozzávegyítjük a tejport is. Kis lángon főzz...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElőször a pudingot főzzük meg, mikor lehúztuk a tűzről belekeverjük a cukrot, kókuszreszeléket, rumot vagy rumaromát, csipet sót. Kihűtjük. A tésztához a lisztet elkeverjük a sü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálba beletesszük a tésztához való alapanyagokat, és jól összekeverjük. Majd kivajazott és sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, majd kb. 30 percig sütjük közepes hőfokon. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű