1 liter tej,
50 dkg kukoricaliszt,
3 dkg élesztő,
20 dkg mák,
30 dkg cukor,
egy csipet só,
egy fél citrom reszelt héja;
a tepsi kikenéséhez zsír,
a tészta tetejére 1-2 dl tejföl
Egy deci, kevés cukorral ízesített langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt. A megmaradt tejből a liszttel, csipetnyi sóval meg 18 dkg cukorral sűrű tésztát keverünk, és az élesztőt hozzáadva, a felét (harmadát)egy alaposan kizsírozott tepsibe simítjuk. Meghintjük a darált mák, a maradék 10 dkg cukor meg a reszelt citromhéj keverékével, és ráöntjük a tészta másik felét. Egyenletesre simítjuk a tetejét, és 45 percig kelesztjük.
A forró sütőbe toljuk, de sütés közben a tüzet mérsékeljük.
Végül még forrón a tetejét tejföllel locsoljuk meg, de porcukorral meghintve is finom!
-elkészítettem én is! Az egy liter tej túl soknak bizonyult, még úgy is, hogy fél órát hagytam állni, hogy a liszt magába szívhassa. Pont félkilónyi búzalisztet adtam még hozzá, hogy bánni lehessen vele.Tettem bele még egy deci olvasztott vajat. Finom szaftos tésztát kaptam. (Annyit csaltam még, hogy a második réteg mákot sült szilvalekvárra cseréltem) Isteni lett!
A lisztet a sütőporral lazán elkeverem, majd beleteszem a vajat, a tejfölt, a porcukrot és a csipet sót. Ezt jól eldolgozom, majd kb fél órára beteszem a hűtőbe pihenn, hogy kic...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz alapanyagokat a liszt kivételével egy edényben lassan, kevergetve felforralom, és rögtön le is húzom a tűzről. Ezután belekeverem a lisztet. A sütőt 170 C fokra bemelegítem....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűELKÉSZÍTÉS Elkészítés: A 2 csomag vaníliás pudingot 8 dl tejjel, 4 csomag vaníliás cukorral megfőzzünk, majd gyakran kevergetve megvárjuk, míg kihűl. A tésztához az 5 tojás s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zabpelyhet aprítóban vagy kávédarálóval megőröljük, hogy lisztes állagú legyen. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, apránként a hideg tejet, majd csomó...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű