15 dkg csoki
1 dl tejszín
5 db tojásfehérje
1 dkg cukor
Mivel ebben a receptben nyers marad a tojásfehérje, így inkább friss maradék tojásfehérjéből ajánljuk elkészíteni.
15 deka jó minőségű étcsokoládét olvasszunk meg vízgőz fölött. 1 deci tejszínt melegítsünk forrásig, és keverjük a csokihoz. Verjünk kemény habbá 5 tojásfehérjét 1 deka cukorral. Óvatos mozdulatokkal keverjük a csokiba, szedjük tálkákba, és tálalásig tartsuk a hűtőben (minimum 2-3 órát).
Elkészítése: Elektromos habverővel felvertem a tojást a sóval, jó habosra, lassan hozzáadagoltam a forró vizet, majd a kefirt, közben tovább habosítottam. Egy mélyebb edénybe sz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa fekete retket meghámozzuk,lereszeljük -a juhtúrót a vajjal krémesre kavarjuk,hozzáadjuk a mustárt ,a lereszelt hagymát és retket -jól kikavarjuk,majd izlés szerint sóval fűsze...
Elkészítési idő: 20 Nehézség: KönnyűA tejet langyosra melegítjük. 0.5dl tejben az elmorzsolt élesztőt egy kevés liszttel és kevéske cukorral felfuttatjuk. Ha felfutott az élesztő, összedolgozzuk a liszttel, a tojássa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegfőzzük a karfiolt vegetás vízbe ,ha puha kivesze rózsáira szedem és tepsibe rakom az egyiket arra rá a megfőlt rizst azután a megfőzőtt befüszerezett darált húst, aztán a másodi...
Elkészítési idő: 2 óra. Nehézség: Közepes