1 liter házi tej
fél kg túró
7 dkg vaj
1 kk só
1 kk szódabikarbón
A tejet és a túrót forrásig hevítjük, majd leszűrjük és belerakjuk a vajat, a sót és szódabikarbónát. Lassú tűzön kevergetve kb.7-10 perc alatt sűrű krémmé “főzzük”.
Tálkába tesszük, és másnapig hűtőbe tesszük. Ha megdermedt, lehet szeletelni és reszelni is.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp / megjegyzés:
42 dkg sajt lett belőle.
Elkészítés: Az élesztőt 1 dl langyos tejben felfuttatjuk, majd összedolgozzuk a tészta hozzávalóival. 1 órát kelesztjük. A tésztát kettévesszük, kinyújtjuk téglalap alakúra, m...
Elkészítési idő:Ezt a két oldatot összeönteni és jó sokáig mixelni. Ha már nem darabos, kb. 3-4 l forró víz hozzá és ismét mixelni. Másnap, ha teljesen kihűlt, ismét mixelni. Lavórban szoktam...
Elkészítési idő:A hozzávalókat meghámozzuk (paradicsomot nem kell), robotgéppel adagonként összevágjuk, vagy húsdarálón ledaráljuk. Egy nagy tálban 1 kg sóval (ha lehet akkor himalája só)jól elkev...
Elkészítési idő: