1 liter házi tej
fél kg túró
7 dkg vaj
1 kk só
1 kk szódabikarbón
A tejet és a túrót forrásig hevítjük, majd leszűrjük és belerakjuk a vajat, a sót és szódabikarbónát. Lassú tűzön kevergetve kb.7-10 perc alatt sűrű krémmé “főzzük”.
Tálkába tesszük, és másnapig hűtőbe tesszük. Ha megdermedt, lehet szeletelni és reszelni is.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp / megjegyzés:
42 dkg sajt lett belőle.
A kenyereket megkenjük vékonyan a vajjal és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. A húsos tarját egész vékony csíkokra vágjuk, a hagymaszárat apró darabokra, a sárga paprikát kise...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paprikát és paradicsomot megtisztítom, kicsumázom, esetleges sérüléseit kivágom és felszeletelem. Én a paprikát karikára, a paradicsomot nyolcadokra szoktam vágni. Egy nagy lá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat egy villával felverjük, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk az őrölt köménnyel. Egy serpenyőben zsírt forrósítunk, rádobjuk az apróra vágott hagymát, üvegesre pároljuk, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDagasztás után duplájára keleszteni,formázás után sütőpapíros jénaiba tenni,kis idő múlva/5-10 perc/bevágni pengével,díszíteni,saját ízlés szerint.1 órát hagyjuk a jénaiban kelni,l...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű