menu

Családireceptkönyv.hu

Cipóban sült csülök


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 füstölt csülök (kb. 1 kg)
3 db főtt tojás
Tészta:
50 dkg liszt
3 dkg élesztő
2-2,5 dl tej
1 mokkásk. cukor
1 teásk. só
Kenéshez:
1 tojás sárgája
mustár

Elkészítés:


A füstölt csülköt beáztatjuk egy éjszakára, majd megfőzzük. Ha puha, a csontját eltávolítjuk, a helyébe 3 főtt tojást dugunk. (Én egy oldalon felnyitottam, úgy szedtem ki a csontját, majd a helyébe tettem a tojásokat). A nyílással lefelé egy tálra tesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni. Közben elkészítjük a tésztát. Az élesztőt 1 dl langyos cukros tejben felfuttatjuk, majd a liszthez adjuk, a sót a szélére szórva elkezdjük dagasztani annyi tejet hozzáadva még, amennyivel egy könnyen gyúrható, de nem túl lágy tésztát kapunk. Meglisztezve a tetejét, konyharuhával letakarva langyos helyen 1 órát kelesztjük. Közben a csülköt vékonyan bekenjük kívülről mustárral. A tésztát enyhén lisztezett deszkára borítjuk, kinyújtjuk, a csülköt ráhelyezzük, majd ráhajtogatjuk a tésztát. Még fél órát kelesztjük, közben a sütőt előmelegítjük. Kivajazott tepsibe helyezzük, egy tojás sárgájával megkenjük a tetejét és közepes lángon szép pirosra sütjük. Hidegen, melegen is fogyasztható.
A megfőtt csülök csontját eltávolítjuk, helyébe főtt tojásokat helyezünk

Cipóban sült csülök

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hédi
Mézes fokhagyma és mézes fokhagymatea megfázásra, ná
Mézes fokhagyma és mézes fokhagymatea megfázásra, ná

Mézes fokhagyma Az egyik legegyszerűbben elkészíthető házi antibiotikum. mezes-fokhagyma-2a.jpg Megpucolsz egy egész fej fokhagymát, gerezdjeire szeded, kicsit megroppantod a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar A ROZMARING JÓTÉKONY HATÁSAI!
A ROZMARING JÓTÉKONY HATÁSAI!

Rozmaringtea A teát nem nehéz elkészíteni, nagyjából 1 teáskanálnyi szárított rozmaringot forrázz le 1 liter vízzel. Fedd le, hagyd állni 10 percet, és kedved szerint ízesítsd méz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rántás, habarás
Rántás, habarás

A rántás a magyar konyha specialitása, különleges, magyaros ízt ad az ételnek. Rántást lisztből készítünk valamilyen zsiradékkal, levesek, főzelékek sűrítésére, ízesítésére....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar BA Leves zöldség üvegbe
BA Leves zöldség üvegbe

Automata: 100 fok / 90 perc

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk