menu

Családireceptkönyv.hu

Cipóban sült csülök


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 füstölt csülök (kb. 1 kg)
3 db főtt tojás
Tészta:
50 dkg liszt
3 dkg élesztő
2-2,5 dl tej
1 mokkásk. cukor
1 teásk. só
Kenéshez:
1 tojás sárgája
mustár

Elkészítés:


A füstölt csülköt beáztatjuk egy éjszakára, majd megfőzzük. Ha puha, a csontját eltávolítjuk, a helyébe 3 főtt tojást dugunk. (Én egy oldalon felnyitottam, úgy szedtem ki a csontját, majd a helyébe tettem a tojásokat). A nyílással lefelé egy tálra tesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni. Közben elkészítjük a tésztát. Az élesztőt 1 dl langyos cukros tejben felfuttatjuk, majd a liszthez adjuk, a sót a szélére szórva elkezdjük dagasztani annyi tejet hozzáadva még, amennyivel egy könnyen gyúrható, de nem túl lágy tésztát kapunk. Meglisztezve a tetejét, konyharuhával letakarva langyos helyen 1 órát kelesztjük. Közben a csülköt vékonyan bekenjük kívülről mustárral. A tésztát enyhén lisztezett deszkára borítjuk, kinyújtjuk, a csülköt ráhelyezzük, majd ráhajtogatjuk a tésztát. Még fél órát kelesztjük, közben a sütőt előmelegítjük. Kivajazott tepsibe helyezzük, egy tojás sárgájával megkenjük a tetejét és közepes lángon szép pirosra sütjük. Hidegen, melegen is fogyasztható.
A megfőtt csülök csontját eltávolítjuk, helyébe főtt tojásokat helyezünk

Cipóban sült csülök

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Szénsavas üdítő - alaprecept
Szénsavas üdítő - alaprecept

Összekeverem a hozzávalókat egy ötliteres üvegben Érdemes leszorítót használni Szorosan lezárni az üveget és két napig nem szabad kinyitni A 2. napon átszűröm kisebb üvegekbe és...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Glukóz szirup
Glukóz szirup

Egy lehetőleg duplafalú lábast alaposan elmosunk-zsírtalanítunk, még a fedőjét is. Majd 1-2 percig forralunk benne vizet, hogy minden szennyeződéstől megszabaduljunk. Fontos a viss...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Andrea
Gnocchi mit Paprikarahmsauce
Gnocchi mit Paprikarahmsauce

Es empfiehlt sich die Gnocchi (nach Packungsanleitung) zeitgleich mit der Sauce zuzubereiten, da beides sehr schnell geht. Etwas Öl oder Butter in einer Pfanne heiß werden lasse...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zölddió pajzsmirigyre
Zölddió pajzsmirigyre

Mossuk meg a diókat, töröljük szárazra és szurkáljuk meg őket tűvel vagy éles késsel. Tegyük a diókat egy üvegbe, és öntsük rájuk a mézet. Hagyjuk nyitottan, és tegyük ki a napra l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk