1 füstölt csülök (kb. 1 kg)
3 db főtt tojás
Tészta:
50 dkg liszt
3 dkg élesztő
2-2,5 dl tej
1 mokkásk. cukor
1 teásk. só
Kenéshez:
1 tojás sárgája
mustár
A füstölt csülköt beáztatjuk egy éjszakára, majd megfőzzük. Ha puha, a csontját eltávolítjuk, a helyébe 3 főtt tojást dugunk. (Én egy oldalon felnyitottam, úgy szedtem ki a csontját, majd a helyébe tettem a tojásokat). A nyílással lefelé egy tálra tesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni. Közben elkészítjük a tésztát. Az élesztőt 1 dl langyos cukros tejben felfuttatjuk, majd a liszthez adjuk, a sót a szélére szórva elkezdjük dagasztani annyi tejet hozzáadva még, amennyivel egy könnyen gyúrható, de nem túl lágy tésztát kapunk. Meglisztezve a tetejét, konyharuhával letakarva langyos helyen 1 órát kelesztjük. Közben a csülköt vékonyan bekenjük kívülről mustárral. A tésztát enyhén lisztezett deszkára borítjuk, kinyújtjuk, a csülköt ráhelyezzük, majd ráhajtogatjuk a tésztát. Még fél órát kelesztjük, közben a sütőt előmelegítjük. Kivajazott tepsibe helyezzük, egy tojás sárgájával megkenjük a tetejét és közepes lángon szép pirosra sütjük. Hidegen, melegen is fogyasztható.
A megfőtt csülök csontját eltávolítjuk, helyébe főtt tojásokat helyezünk
A hozzávalókat jó alaposan összedolgozzuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megtisztítjuk és sós vízben megfőzzük, majd összetörjük és kihűtjük. Hozzáadjuk a lisztet, sózzuk és borsozzuk, majd a vajat is hozzákeverjük és összegyúrjuk. A tésztát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgából, mustárból és olajból majonézt kavarunk. A majonézhez hozzáadjuk a tehéntúrót, a tört fokhagymát, és ízlés szerint ízesítjük az ételízesítővel, majd jól összekavarj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A legyalult cukkinit sózd meg, forgasd át, hagyd egy órát állni. Majd nyomkodj ki belőle annyi nedvességet, amennyit csak tudsz! 2. Egy tálban keverd össze a lenmag lisztet, kó...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű