Hozzávalók:
800 gr Főtt csicseriborsó
200 gr Tahini
1 dl Friss citromlé
4 Gerezd fokhagyma
½ dl víz
4 Evőkanál olivaolaj
Só
Elkészítése:
Turmixold össze az összes alapanyagot vigyázva arra, hogy a csicseriborsó héja ne kerüljön bele.
Kész konzerv is kapható ami már eleve meg van főzve csak szűrőbe téve erős vízsugár alatt meg kell „hámozni”. A humusz másik felébe tehető fél csokor friss bazsalikom. Ebből lesz a zöld humusz, melynek íze friss felüdítő. Diszithető olivaolajjal , római köménnyel. Ízletes piritós kenyérre kenve vagy taco chipsel is.
Afiyet olsun!
A lisztet egy magasabb tál közepébe halmozom, a szélébe ütöm a tojást, a másik szélére a lisztnek meg pici vizet töltök. Kizárólag fakanállal kavarom, a tojás felől elindulva és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz epret megtisztítjuk, összetörjük (bot-mixert használtam). Összekeverjük a többi hozzávalóval, és a fagyasztóba tesszük. Fél óránkét átkeverjük. Amikor megfelelő állagú akkor f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet a cukorral és a vaníliás cukorral felforraljuk. A tojást felverjük és a forralt tejbe szép óvatosan belecsurgatjuk, majd hozzáadjuk a mazsolát. Folyamatosan kevergetjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű