Családireceptkönyv.hu

Humus – Humusz


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
800 gr Főtt csicseriborsó
200 gr Tahini
1 dl Friss citromlé
4 Gerezd fokhagyma
½ dl víz
4 Evőkanál olivaolaj

Elkészítés:


Elkészítése:
Turmixold össze az összes alapanyagot vigyázva arra, hogy a csicseriborsó héja ne kerüljön bele.
Kész konzerv is kapható ami már eleve meg van főzve csak szűrőbe téve erős vízsugár alatt meg kell „hámozni”. A humusz másik felébe tehető fél csokor friss bazsalikom. Ebből lesz a zöld humusz, melynek íze friss felüdítő. Diszithető olivaolajjal , római köménnyel. Ízletes piritós kenyérre kenve vagy taco chipsel is.
Afiyet olsun!

Trükkök, tippek, praktikák:


Humus – Humusz

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Fűszeres házi krémsajt
Fűszeres házi krémsajt

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Az igazi palacsinta
Az igazi palacsinta

A lisztet egy magasabb tál közepébe halmozom, a szélébe ütöm a tojást, a másik szélére a lisztnek meg pici vizet töltök. Kizárólag fakanállal kavarom, a tojás felől elindulva és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Eper-fagyi
Eper-fagyi

Az epret megtisztítjuk, összetörjük (bot-mixert használtam). Összekeverjük a többi hozzávalóval, és a fagyasztóba tesszük. Fél óránkét átkeverjük. Amikor megfelelő állagú akkor f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gyöngyi
Sárgatúró
Sárgatúró

A tejet a cukorral és a vaníliás cukorral felforraljuk. A tojást felverjük és a forralt tejbe szép óvatosan belecsurgatjuk, majd hozzáadjuk a mazsolát. Folyamatosan kevergetjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk