menu

Családireceptkönyv.hu

Harcsapaprikás túrós csuszával


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:




4 db harcsa filé
50 dkg füstölt szalonna
50 dkg csuszatészta
2 fej vöröshagyma
liszt, só, bors, pirospaprika
1 gerezd fokhagyma
1 paradicsom
1 zöld paprika
50 dkg túró

Elkészítés:


A füstölt szalonnát kockákra vágjuk, és egy teflon serpenyőben, lassú tűzön szépen ropogósra kisütjük. A zsírját megőrizzük, mert szükség lesz rá.
Mire kisült a szalonna, addigra felforrt a víz, amibe most beletesszük a tésztát, és 8 percig főzzük, majd leszűrjük. A kifőtt csuszát meglocsoljuk a szalonna zsírjának felével, majd közé keverjük a túrót, és a tetejét meghintjük a sült szalonnakockák felével, esetleg sózhatjuk is - ez ízlés függő.
Ha készen van a harcsafilénk, egy arra alkalmas edényben feltesszük hevülni a szalonna zsírját. A harcsafilét egyforma kockákra vágjuk.
Egy tálba beletesszük a lisztet, a fokhagymát, borsot, sót és őrölt fűszerpaprikát, majd jól összekeverjük. A halkockákat egyesével megforgatjuk a fűszeres lisztben (úgy, hogy minden oldala fedve legyen), és 2-3 percig sütjük a szalonna zsírjában, majd kiszedjük.
A megmaradt zsírban az apró kockára vágott hagymát üvegesre pirítunk). Hozzátesszük az apróra vágott paprikát, főzzük így 10 percet, majd az apróra vágott paradicsomot, ezzel is főzzük 5 percet még, meghintjük a tetejét pirospaprikával, sóval, borssal,
Az így kapott szaftba óvatosan beletesszük a halacskákat, és kb. 5 percig főzzük. A megmaradt fűszeres liszt, víz és tejföl elegyéből habarást készítünk, és felöntjük vele a halat. Így főzzük még 3-5 percet, és tálaljuk a túrós csuszával és a szalonnapörccel.

Harcsapaprikás túrós csuszával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Pisztráng, gombás rizskeverékkel, salátával, vinegre
Pisztráng, gombás rizskeverékkel, salátával, vinegre

A pisztráng hasát megtöltjük a zöldfűszerekkel, pirosra sütjük, megfordítva is. Burgonyát héjastól megsütjük, majd lassú tűzön a cikk burgonyát megpuhítjuk. Vinaigrette: egy kis f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lazacos, olívás tészta pestóval
Lazacos, olívás tészta pestóval

Egy serpenyőt forrósítsunk fel, és kevés olajon süssük meg aranybarnára a lazacot. A kifőtt tésztát keverjük össze a pestóval és forraljuk össze, majd forgassuk össze olívaolajjal...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Lazactatár
Lazactatár

A pórét és a lazacot apróra vágom.Elkeverem a sajtkrémmel,mustárral,citromlével,fűszerekkel.Néhány órára hűtőbe teszem.Pirított kenyér-vagy bagettszeletekkel kínálom.

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Erika
Ecetes sült hal
Ecetes sült hal

A halat megtisztítjuk, és egyben hagyva sűrűn beirdaljuk, alaposan besózzuk.A lisztet össze keverjük a paprikával, és beleforgatva a halakat a forró zsiradékban kisütjük.Ezután me...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk