Hozzávalók:
600 g tonhal szelet (kb. 2 cm vastagságú)
1/2 teáskanál só
1/2 teáskanál őrölt koriander
1/8 teáskanál fekete bors
180 g apróra vágott paradicsom
30 g szeletelt zöld hagyma
45 g apróra vágott friss petrezselyem
15 g kapribogyó (leszűrve)
1 evőkanál extra szűz olívaolaj
1 evőkanál citromlé
1/2 teáskanál fokhagymapor
12 db kalamata olívabogyó
A halat fűszerezzük 1/4 teáskanál sóval, korianderrel és borssal. Pici olajjal felforrósítunk egy serpenyőt. Beletesszük a halat és 4 percig sütjük mindkét oldalát.
Amíg hal sül, gyorsan összekeverünk 1/4 teáskanál sót a paradicsommal és a maradék hozzávalókkal. A paradicsomos keveréket a halra öntjük, és így tálaljuk.
A tonhal ízéhez tökéletesen illik a koriander és a paradicsom íze. Friss zöldséggel tálaljuk.
A lisztbe keverek egy kevés borsot, és annyi pirospaprikát, hogy szép színe legyen. A lesózott haldarabokat beleforgatom és bő, forró olajban megsütöm. Amíg elkészül, addig az an...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KözepesA rákokat kissé hagyom kiengedni majd olívaolajon az áttört fokhagymákkal 5-6 perc alatt átpirítom.Az almát héjjastól apró kockákra vágom és megcsepegtetem a citrom levével.A joghu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFacsard a halakra a citrom levét, majd sóz, borsozd. Fektesd a halakat kivajazott tepsibe, majd szórd a tetejükre a felaprított zöldfűszereket. Locsold meg johurttal és tedd 200 f...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűHozzávalók Grillezett makréla: 1 makréla (kb. 30 dkg) 1 fej cékla friss kakukkfű 2-3 gerezd fokhagyma durva szemcsés tengeri só olívaolaj balzsamecet friss torma...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű