Hozzávalók:
600 g tonhal szelet (kb. 2 cm vastagságú)
1/2 teáskanál só
1/2 teáskanál őrölt koriander
1/8 teáskanál fekete bors
180 g apróra vágott paradicsom
30 g szeletelt zöld hagyma
45 g apróra vágott friss petrezselyem
15 g kapribogyó (leszűrve)
1 evőkanál extra szűz olívaolaj
1 evőkanál citromlé
1/2 teáskanál fokhagymapor
12 db kalamata olívabogyó
A halat fűszerezzük 1/4 teáskanál sóval, korianderrel és borssal. Pici olajjal felforrósítunk egy serpenyőt. Beletesszük a halat és 4 percig sütjük mindkét oldalát.
Amíg hal sül, gyorsan összekeverünk 1/4 teáskanál sót a paradicsommal és a maradék hozzávalókkal. A paradicsomos keveréket a halra öntjük, és így tálaljuk.
A tonhal ízéhez tökéletesen illik a koriander és a paradicsom íze. Friss zöldséggel tálaljuk.
Tisztítsuk meg a halakat, ha szükséges. Egy nagy edényben olívaolajon futtassuk meg az összezúzott fokhagymát és az erőspaprikát, majd adjuk hozzá a fehérbort. Pároljuk néhány perc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAprítsuk finomra a hagymát, kockázzuk fel a füstölt szalonnát, majd a paprikát és a paradicsomot is. A tésztát főzzük meg én kb. 20 percig főzöm de tésztától is függ. A füstölt sz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCitromos halfilé készítés egyszerűen https://videosmart.hu/video/citromos-halfile-keszites-egyszeruen Amire szükségünk lesz 1 kg halfilé 2 ekanál vaj 2 ekanál liszt 2,5 dl te...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA céklát megfőzzük, meghámozzuk és karikákra vágjuk. A halszeleteket besózzuk, majd a szokásos módon lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatva bepanírozzuk és bő, forró olajban k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű