10 db kifli
25 dkg darált mák
1 liter tej
15 dkg cukor
l citrom héja reszelve
2 csomag vaníliás cukor
2 csomag vaníliás pudingpor
8 dl tej
cukor
A kifliket felkarikázom, tejet megmelegítem, beleteszem a cukrot, belereszerelem a citromhéját, beleszórom a vaníliás cukrot, és ráöntöm a kiflikre, jól összekeverem és hozzáadom a cukorral összekevert daráltmákot. Egy tortaformát kivajazok, zsemlemorzsával meghintek és belehalmozom a mákos-kiflis keveréket. 180 fokon, 10 percig sütöm, majd kiveszem a sütőből és kihűtöm.
A vaníliapudingot elkészítem a zacskón előírt módon és kihűtöm.
A megsült mákusgubára halmozom a pudingot, beteszem a hűtőbe, fogyasztáskor gyümölccsel, tejszínhabbal díszítem.
Az élesztőt cukros tejben felfuttatom. Az élesztőt, a tojás sárgákat, az olajat, a sót és az átszitált lisztet, ebben a sorrendben a kenyérsütő gép edényébe rakom, majd elindítom...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A pudingporból, a tejből, a cukorból a szokásos módon pudingot főzünk jó sűrűre, és hagyjuk legalább langyosra kihűlni, majd kisebb adagokban hozzáadjuk a tejfölt, és habverővel...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Először a tölteléket készítjük el: a reszelt almát összekeverjük a cukorral és a fahéjjal. 2. Ezután a tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 3. A tésztát kettő felé vesszük. 4....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAPR 2 Szegedi rezgős lepény (paleo) Régóta érlelődött már a fejemben -az amúgy nagyon népszerű- szegedi rezgős lepényem paleos változatának gondolata. Ma el is érkez...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű