1,20 dkg pulykacombfilé
1 fej vöröshagyma
só, bors, szerecsendió
2 dl főzőtejszín
liszt
vaj
A kuktában a vajon megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát, amikor megpirult ráteszem a pulykacombfilét és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Megsózom, borsozom, megszórom szerecsendióval és puhára párolom.
Amikor elkészül, egy serpenyőben vagy lábasban vajon lisztet pirítok, felöntöm főzőlével, majd tejszínnel és jól összeforralom. A húst felszeletelem és belerakom a tejszínes mártásba és még egyszer átforralom. Főtt tésztával tálalom.
Száraz serpenyőben a törökmogyorót és a szezámmagot együtt megpirítjuk, félretesszük. Szintén együtt megpirítjuk a koriandermagokat és a római köményt is. Az összes megpirított mag...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűPác: A vizbe beletesszük a hozzávalókat, felfőzzük egy kicsit. Miután kihűlt, beletesszük a pulykát és 1 napig áztatjuk. Fűszervaj; A puha vajhoz hozzákeverjük a durvára vágot...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KözepesA csirkemellet vágjuk vékony csíkokra, közben pedig a sütőt melegítsük elő 180 fokra. A joghurtot, mustárt, a sót és a borsot egy tálkában keverjük el alaposan. Ebbe fogjuk belefür...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát aránylag apróra felkockázom, és megdinsztelem egy kevés olajon. Ha már üveges, akkor megszórom pirospaprikával, és gyorsan felöntöm egy kevés vízzel, nehogy leégjen, me...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű