60 dkg liszt
20 dkg zsír
25 dkg cukor
20 dkg lekvár (szilva/ barack)
3 tojás
1 k.k. őrölt fahéj
késhegynyi őrölt szegfűszeg
1 k.k. szódabikarbóna
A lisztben elmorzsoljuk a zsírt, hozzáadjuk a cukrot, a lekvárt, a tojást, a fahéjat, a szegfűszeget, a szódabikarbónát és egynemű masszává gyúrjuk.
2 nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a tésztából egyforma adagokat kicsípünk és a két tenyerünk között előbb golyót formálunk, majd hosszúkás alakzatra kinyújtva belehelyezzük a tepsibe.
160-170 °C- ra előmelegített sütőben 10-13 perc alatt készre sütjük.
Amíg az egyik sül, a másiktepsire valót csináljuk.
Ha kihűltek, szilvalekvárral 2-2-t összeragasztunk.
A végén olvasztott csokiba mártjuk az összeset.
Olvasztott csoki:
30-40 dkg tortabevonót 2-3 e.k. olajjal vízgőz felett felolvasztunk.
1. A tojások sárgáját a porcukorral és a langyos vízzel habosra keverjük, majd kétfelé osztjuk. 2. Egyik felébe belekeverünk 3 púpos evőkanál lisztet, amiben elkeverjük a fél s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat a cukorral a reszelt narancshéjjal, vaníliacukorral robotgéppel habosra keverjük. Egyenként hozzákeverjük a tojásokat. A lisztet összekeverjük a sütőporral, szódabikarbónáv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a porcukorral habosra keverjük. A fehérjét felverjük kemény habbá. Sütőporral kevert lisztet beleszitáljuk a cukros-tojássárgába s jól összek...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA kekszet késes aprítóban morzsásra zúzzuk. Hozzákeverjük a porcukrot, rácsavarjuk a citrom levét (ha szeretnénk, itt adhatunk hozzá kevés kókuszreszeléket is). Végül annyi mascarp...
Elkészítési idő: 10m Nehézség: Könnyű