50 dkg lilakáposzta
3 dl kókuszjoghurt
1 db citrom leve
3 gerezd fokhagyma
Só - ízlés szerint
A káposztát külső leveleitől megtisztítjuk, a fás torzsákat kivágjuk, majd nagyon vékony csíkokra aprítjuk. Megsózzuk, jól összekeverjük és 10 percig hagyjuk állni. Közben elkészítjük a mártást a kókuszjoghurtból és a citromból, ha szükséges, lehet egy kicsit édesíteni. Ezután belekeverjük a megtisztított és összezúzott fokhagymát, majd alaposan összekeverjük a káposztával. Lefedjük, végül hűtőszekrénybe tesszük, és legalább egy napig érleljük. Bármilyen húsféle mellé kitűnő választás!
A salátát összekeverjük a feldarabolt sonkával és ananásszal, meglocsoljuk meggymagolajjal, megszórjuk Szafi Fitt saláta fűszerrel és fokhagymaporral.
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű1. A lencsét feltesszük főni annyi vízben, hogy ellepje, majd mikor forrni kezd, leöntjük az első levét, majd felöntjük 5 bögre vízzel, amibe két teáskanál sót és három-négy babérl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűReichlich Wasser zum Kochen bringen, kräftig salzen und etwas Öl hinzugeben. Die Nudeln al dente kochen, abschrecken, beiseite stellen und kalt werden lassen. Kidneybohnen und M...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást megfőztem, a bacont ropogósra sütöttem, a visszamaradt zsírban megpirítottam a csirkemellet (amit előzőleg sóztam, borsoztam), egy kicsit pihenni hagytam. Egy tányérra...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű