Hozzávalók:
Igazándiból ezt a listát a fantázia és az ízlés, valamint az diktálja, hogy mi van otthon a zöldséges kosárban. Én ma este a következőket találtam:
1/2 fej új leveles káposzta
3 szál újhagyma
2 db nagyobb paradicsom
1 szál zsenge sárgarépa
1/2 kígyóuborka
3 db hónapos retek
leheletnyi oliva olaj
a káposztát nagyon vékony laskákra vágtam és egy tálba tettem. A paradicsomot kockáztam, a hagymát, uborkát és retket karikáztam, a sárgarépát pedig egy zöldséghámozóval vékony lapokra nyesegettem. Meglocsoltam egy gondolatnyi olíva olajjal, óvatosan átforgattam, és hagytam, hogy az ízek kicsit elkeveredjenek.
Az előre beáztatott lencsét sós, babérleveles vízben megfőzzük. Még jobb lesz az íze, ha füstölt lében főzzük. A tejfölt összekeverjük a majonézzel, a mustárral, majd sózzuk, borso...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük a hozzávalókat, és már ehetjük is! Megjegyzés: nem kell előre besózni a répát, ez nem fog úgy levet ereszteni, mint az uborka. Megjegyzés 2: Figyeljünk arra,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kukoricáról leöntöm a levet és egy nagy keverőtálba teszem. Az almának a magházát eltávolítom és felkockázom (én nem szoktam meghámozni, mert az alma héja is egészséges), majd a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paradicsomokat félbe vágjuk. A római salátát közepes darabokra tépkedjük. A tojásokat keményre főzzük, majd miután megpucoltuk, negyedeljük őket. A bacont ropogósra sütjük, mik...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű