ávalók:
3 db csirkecomb (kettévágva 6 darab lett)
2 dl tejföl
1 dl fehérbor
1 ek. mustár
őrölt kömény
2 gerezd fokhagyma(pépesítve)
1 közepes alma
őrölt bors
ételízesítő
1/2 dl olaj
10 dkg reszelt sajt
A húson és az almán kívül a többi hozzávalót egy tálba mérem, és habverővel simára kikavarom. A húsokat beleforgatom a mártásba, és egy sütőtálba egymás mellé pakolom. Az almát meghámozom, és nyolc részre vágva a húsra teszem. Öntök alá egy bő fél deci vizet, fóliával letakarom és közepes lángon egy órát párolom. Aztán leveszem a fóliát, megszórom reszelt sajttal, és még visszadugom a sütőbe egy tíz percre, hogy a sajt ráolvadjon.
A kacsáról levágjuk a bőrét, a zsíradékát és utána félujjnyi szeletekre vágjuk. A kacsamellet besózzuk, és enyhén fűszerezzük provence-i fűszerkeverékkel. Fontos hogy csak enyhén,...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA csirkemelleket hosszában félbevágjuk úgy, hogy a 4 db csirkemellből 8 vékonyabb szeletet kapjunk. A sütőt előmelegítjük 200 fokra (légkeveréses). A hússzeleteket sózzuk, borsozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paprikát és a paradicsomot felszeleteljük. A füstölt szalonnát felkockázzuk, a zsírját kisütjük (teszünk hozzá olajat, ha szükséges), megdinszteljük rajta a cikkekre sze...
Elkészítési idő: 110 perc Nehézség: Könnyű1.A tojásfehérjéket villával elkeverjük. Beleszórjuk a keményítőt és kézi habverővel jól eldolgozzuk. Sóval, őröltborssal ízesítjük. 2.A csirkemellet vékony darabokra szeleteljük,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű