ávalók:
1 fej vörös káposzta
1 nagyobb fej lila hagyma
olaj
őrölt kömény
cukor
ecet
A káposzta külső leveleit leszedem és eldobom, ezt nem szoktam használni. Kettévágom a fejet, kiszedem a torzsáját, és egészen vékony szeletekre felvágom a káposztát. Vékonyra csíkozom a hagymát is és hozzáadom. Besózom, és pár percig állni hagyom. Egy nagyobb lábosba olajat melegítek, és rádobom a hagymás káposztát. Megszórom köménnyel, cukorral és ecettel ízlés szerint, jól átkeverem, és öntök alá egy decinyi vizet is. Fedő alatt készre párolom. Közben azért megkóstolom, és ha kell bele még valami ízesítő, pótolom.
Az ecettel érdemes óvatosan bánni, először csak egy teáskanállal locsoljunk a káposztára. Ha nem elég savanyú, lehet még fokozni, de kivenni már nehezebb belőle.
Ungeti cu unt feliile de franzela, pe ambele fete. Puneti-le una langa alta intr-un vas termorezistent si turnati peste ele laptele caldut. Intoarceti feliile pana se absoarbe to...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA franciasaláta zöldségkeveréket sós vízben megfőzzük. A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk. A tejfölt kikeverjük a majonézzel, citromlével, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Bá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk, majd fövő sós vízbe tesszük, és kb. 10-15 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük, hűlni hagyjuk, majd tetszés szerint apróra vágjuk. A mártáshoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDie Kartoffel putzen und ungeschält gar kochen, abkühlen lassen und pellen (Pellkartoffeln). Die gekochten und geschälten Kartoffeln in beliebig dicke Scheibe schneiden. Den Speck...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű