ávalók:
1 fej vörös káposzta
1 nagyobb fej lila hagyma
olaj
őrölt kömény
cukor
ecet
A káposzta külső leveleit leszedem és eldobom, ezt nem szoktam használni. Kettévágom a fejet, kiszedem a torzsáját, és egészen vékony szeletekre felvágom a káposztát. Vékonyra csíkozom a hagymát is és hozzáadom. Besózom, és pár percig állni hagyom. Egy nagyobb lábosba olajat melegítek, és rádobom a hagymás káposztát. Megszórom köménnyel, cukorral és ecettel ízlés szerint, jól átkeverem, és öntök alá egy decinyi vizet is. Fedő alatt készre párolom. Közben azért megkóstolom, és ha kell bele még valami ízesítő, pótolom.
Az ecettel érdemes óvatosan bánni, először csak egy teáskanállal locsoljunk a káposztára. Ha nem elég savanyú, lehet még fokozni, de kivenni már nehezebb belőle.
Schinken und Zwiebel entweder in Öl anbraten oder auf die fettarme Art: Beide Zutaten in den kalten Topf füllen und etwas vermischen, den Deckel auflegen und kurz bei höchster Stu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA salátához nagy lyukú reszelőn lereszelünk 1-2 fej a fekete retket és enyhén megsózzuk, majd 10 -15 percig állni hagyjuk. Hozzávágunk 1-2 fej lila hagymát, ízesítjük 1 evőkanál mé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krémes túrót, a tejfölt és a mustárt elvegyítjük, majd az olajat - folyamatosan kevergetve - hozzáadjuk. A retket és a sajtot nagyobb lyukú sajtreszelőn lereszeljük, majd a k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott, jól lecsurgatott fejes saláta külső levelét elrakjuk díszítésnek. A többi hozzávalót metéltnek összevágjuk, paradicsomot félbevágjuk, és kockára. A majonézből, és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű