Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

TÖLTÖTT PAPRIKA


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 db zöldpaprika,
80 dkg darált sertés hús,
1 nagyobb fej hagyma,
20 dkg rizs,
2 egész tojás,
2 + 2 evőkanál olaj,
só, bors, pirospaprika,
saját befőzésű paradicsomlé (vagy paradicsompüré),
2 evőkanál liszt.

Elkészítés:


Az apróra vágott hagymát a 2 evőkanál olajon üvegesre pirítjuk, levéve a tűzről beletesszük a pirospaprikát, borsot, és sót ízlés szerint, és ezeket egy tálba rakjuk és összekeverjük. Hozzáadjuk a 2 tojást, a kétszer megmosott rizst, a darált húst, és az egészet jól összekeverjük ismét. Ebből kb.8 db gombócot formálunk, amelyet félre teszünk.

2 evőkanál olajat teszünk egy magas falú edénybe, ebbe a megmosott, és kicsumázott paprikát, felszeletelve elterítjük. Erre helyezzük el a gombócokat, és óvatosan a gombócok közé vizet öntünk és feltesszük főzni. A tetejét megszórjuk pirospaprikával.

Külön edényben elkészítjük a paradicsomlevet, melyet a liszttel besűrítünk oly módon, hogy kézi habverővel csomómentesre keverjük.

A gombócok mire megpuhulnak, elfő a levük nagy része, ekkor öntjük rá a paradicsomlevet (azért nem előbb, mert könnyen leszívja az edény alján), és készre főzzük. Azért nem a paprikát töltjük meg a töltelékkel, mert ezzel a módszerrel az edény alján levő paprika íze belefő az ételbe, de nem sül le az étel, aki nem kedveli a paprikát az könnyen ki tudja hagyni étkezéskor.

TÖLTÖTT PAPRIKA

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsuzsa
Székelykáposzta (Szira nagymama)
Székelykáposzta (Szira nagymama)

1/2 kg savanyúkáposztát puhára főzünk feketekávéskanálnyi köménnyel. 60dkg lapockából sok hagymával, paradicsommal, paprikával pörköltet csinálunk. A káposztát, miután leöntött...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
Töltött sült kifli
Töltött sült kifli

A kifliket kettévágjuk és a végüket szintén levágjuk. Egy fakanál nyelének a segítségével, kivájjuk a kiflik belsejét. A maradék kiflibelet késsel, vagy az ujjunkkal kivesszük. Íg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Forró sonkatekercs
Forró sonkatekercs

Minden szelet sonkához vágj egy ujjnyi hosszú, kb. egy centi vastag sajtrudat. A zöldpaprikákat csumázd ki, s vágd gyűrű alakú szeletekre. Minden sajtra tekerj fel egy szelet sonká...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Hamis carbonara spagetti
Hamis carbonara spagetti

Szósz Az olajat a kisebb darabokra tépkedett sonkaszeletekkel együtt egy teflon serpenyőben pirítjuk 1-2 percig, majd rádobjuk az apróra vágott fokhagymát. Együtt pirítjuk még 1...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk