menu

Családireceptkönyv.hu

Zöldséges egytál


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 2 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A rakotthoz (2 főre)

1 szál sárgarépa (nyers, megpucolt)
100 g zellergumó (nyers)
1 fej lilahagyma
3 gerezd fokhagyma
2 db paradicsom
2 db burgonya
300 g sertéscomb
20 g sajt - feta
1 nagy csipet só - csökkentett nátrium tartalmú
1 nagy csipet feketebors (őrölt)
1 teáskanál vaj

A tetejére

1.5 dl tejföl (12%-os)
sajt - edámi

Elkészítés:


A sütőt előmelegítjük 200 C-ra. Egy sütőtálat vékonyan kivajazunk.
A zöldségeket megtisztítjuk és összedaraboljuk. A könnyebben megsülő zöldségeket vastagabb, a keményebbeket vékonyabb darabokra daraboljuk. Ezek már mehetnek is a sütőtálba.
A sertéscombot megmossuk, megtisztítjuk és apróbb kockákra vágjuk, majd ezeket is a tálba rakjuk.
A tálban lévő alapanyagokat összekeverjük és fetasajtot darabolunk a tetejére. Sózzuk, borsozzuk.

A tálat alufóliával lefedjük és az előmelegített sütőbe tesszük, 40 percig sütjük 200 C-on.

40 perc elteltével a tálat kivesszük a sütőből és levesszük az alufóliát. A tetejét megkenjük tejföllel és megszórjuk reszelt sajttal, majd aranybarnára sütjük a sajtot.

Trükkök, tippek, praktikák:


Egyszerű és gyorsan elkészíthető étel. Csupán csak össze kell darabolni az alapanyagokat, majd egy sütőtálba rakni és már mehet is a sütőbe. A zöldségeket és a húst is ízlés szerint variálhatjuk. Készíthetjük csirkéből és pulykából is. Csak arra kell odafigyelnünk, hogy ne szárítsuk ki, hagyjunk alatta egy kis szaftot.

Zöldséges egytál

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Hangyák a fán - szecsuáni csípős sült tészta
Hangyák a fán - szecsuáni csípős sült tészta

Az üvegtésztát áztassuk 2-3 percre forró vízbe, majd szűrjük le. Öblítsük át hideg vízzel, és hagyjuk lecsepegni. A gyömbért és a fokhagymát vágjuk apróra, a zellert és a zöldhagy...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Klasszikus szilvás gombóc
Klasszikus szilvás gombóc

A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, és kifőzzük. Leszűrjük, összetörjük, hagyjuk kicsit kihűlni. Addig félbevágjuk, és kimagozzuk a szilvákat. A sertászsírt egy nagy serpenyőbe...

Elkészítési idő: 65 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ropogós hagyma pirított csirkemájjal
Ropogós hagyma pirított csirkemájjal

A vajon megpirítjuk a fűszerrel meghintett májat, mindkét oldalán.Szükséges fedő hozzá, nehogy pattogjon! A végén sózzuk! A burgonyát megfőzzük sós vízben, majd áttörjük. Sózzuk,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Jolánka
Kolozsvári rakott káposzta recept
Kolozsvári rakott káposzta recept

A káposztát, ha túl savanyú, átmossuk, kinyomkodjuk, és 1 ek zsíron kevés vízzel, az őrölt köménnyel és babérlevéllel kb.20 perc alatt puhára pároljuk. 1 ek zsíron megdinszteljü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk