Hozzávalók 24 x 37 cm-es tepsihez
A tésztához
500 g liszt
200 g porcukor
250 g vaj
2 tojás
csipet só
1 csomag (10 g) sütőpor
1-2 kávéskanál tejföl (opcionális)
A töltelékhez
10 kisebb savanykás alma
2 evőkanál búzadara
3-4 evőkanál porcukor
fahéj
Az almákat félbevágjuk, eltávolítjuk a magházukat és meghámozzuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk őket és forró sütőben 15-20 percig sütjük, hogy kicsit átpuhuljanak.
Vigyázzunk, hogy ne legyen túl puha, mert akkor könnyen szétesik a gyümölcs.
A sütőből kivéve langyosra hűtjük.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, ha kisebb tojásokat használunk, és nem áll össze, adjuk hozzá a tejfölt is.
Kettévesszük a tésztát és lisztezett munkafelületen téglalapokat nyújtunk belőlük.
Az első lapot a vajjal vékonyan kikent tepsi aljába terítjük. Rászórjuk a búzadarát, majd rárakosgatjuk az almákat.
Meghintjük a porcukorral (ez ízléstől függően több vagy kevesebb is lehet) és a fahéjjal, majd ráterítjük a második kinyújtott lapot.
Finoman körbenyomkodjuk a tésztát a gyümölcsök mentén és 200 fokra melegített sütőbe toljuk, ahol kb. 40 perc alatt megsütjük.
Langyosra hűtjük, megszórjuk fahéjas porcukorral és felszeleteljük úgy, hogy minden süteménykockára egy fél alma jusson.
Egy tálban keverd össze a hozzávalókat 2. Formálj golyókat a tésztából, és egyenként forgasd bele a maradék kókuszreszelékbe. Eközben a címlapon 3. Tálaláskor adagolj rá fe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A cukrot lábasba szórjuk, közepes lángon barnára karamellizáljuk, de vigyázzunk, ne égjen meg. A tejet ráöntjük, majd kis lángon addig főzzük, míg a karamell a tejben föl nem ol...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA porcukrot a kakaóval, és a Ramaval összemelegítem, a kekszet összetöröm.Az összetört kekszre ráöntöm az összemelegített vajas keveréket, és annyi tejet adok hozzá, hogy formázhat...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA mogyorót a liszttel, a cukorral és a csipetnyi sóval egy tálban összekeverjük. A vajat egy kis lábasban felolvasztjuk, majd karamellizáljuk. Addig főzzük, amíg kicsit megbarnul,...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű