Hozzávalók 24 x 37 cm-es tepsihez
A tésztához
500 g liszt
200 g porcukor
250 g vaj
2 tojás
csipet só
1 csomag (10 g) sütőpor
1-2 kávéskanál tejföl (opcionális)
A töltelékhez
10 kisebb savanykás alma
2 evőkanál búzadara
3-4 evőkanál porcukor
fahéj
Az almákat félbevágjuk, eltávolítjuk a magházukat és meghámozzuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk őket és forró sütőben 15-20 percig sütjük, hogy kicsit átpuhuljanak.
Vigyázzunk, hogy ne legyen túl puha, mert akkor könnyen szétesik a gyümölcs.
A sütőből kivéve langyosra hűtjük.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, ha kisebb tojásokat használunk, és nem áll össze, adjuk hozzá a tejfölt is.
Kettévesszük a tésztát és lisztezett munkafelületen téglalapokat nyújtunk belőlük.
Az első lapot a vajjal vékonyan kikent tepsi aljába terítjük. Rászórjuk a búzadarát, majd rárakosgatjuk az almákat.
Meghintjük a porcukorral (ez ízléstől függően több vagy kevesebb is lehet) és a fahéjjal, majd ráterítjük a második kinyújtott lapot.
Finoman körbenyomkodjuk a tésztát a gyümölcsök mentén és 200 fokra melegített sütőbe toljuk, ahol kb. 40 perc alatt megsütjük.
Langyosra hűtjük, megszórjuk fahéjas porcukorral és felszeleteljük úgy, hogy minden süteménykockára egy fél alma jusson.
Egy kb. 3 literes lábasban kis lángon felolvasszuk a a cukrot a tojással majd beletesszük a margarint is amíg az is elolvad. Ha felfőztük belekeverjük a pudingot, a kakaót meg a ma...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyűa sárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral fehér-habosra keverjük, olyanra, hogy a keverő kiemelésével rajzolni lehessen a masszával a tetejére, majd habbá verjük a csipet sóval...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLépés 1 A hozzávalókat mérjük ki,majd egy keverőtálba szórjuk és alaposan összegyúrjuk. Lépés 2 Ha szükséges, 1 kanál langyos tejet adunk hozzá,hogy tökéletes állagot ka...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű