70dkg liszt,1 ráma,25 dkg cukor,2 cs.van.c.,4 tojás, 1,5 cs sütőport,csipet só.A rámát elkeverjük a cukorral,majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat,a van.c.--t,a csipet sót,végűl a sütőporral elkevert lisztet. Ke.ény tésztát kell kapnunk.Ha lágy,adjunk hozzá még 15-20 dkg lisztet.Éjszakára hűtőbe rakjuk(Ha gyorsan akarjuk,40 percre berakjuk a fag,óba)10cm darabokat készítünk,közepes lángon világosra sütjük.El.sütő 190 fok.sütési idő 15-20 perc.Akinek nincs formája,elkészitheti,diónyi gombócokat formàl,Sütőpapírral bélelt tepsibe rakja,villával szétnyomja..Én a darálóra maradt anyagból gombócot formàztam,majd a húsklopfolóra folpackot tekertem,és azzal lapitottam el.
Összegyúrjuk kekszet, a porcukrot, a kakaót, a rumot, és annyi tejet, amennyit a tészta felvesz, 1 cm vastagra nyújtjuk. Összekeverjük a kókuszreszeléket, a vajat, a porcukrot és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a pudingot keverjük össze a cukorral, a tojássárgákkal és 1 dl tejjel dolgozzuk csomómentesre. A többi tejet öntsük hozzá, majd főzzük sűrűre. Tetejét fóliázzuk le, hogy ne...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElőször a piskóta lapot készítjük el. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük. A sárgájákat kihabosítjuk a cukorral, elkeverjük benne a tejfölt, majd összefo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta száraz hozzávalóit egy tálban összekeverjük. A mézet és a vajat kicsit összemelegítjük, és addig kevergetjük, amíg a vaj el nem olvad. Hozzáadjuk a lisztes keverékhez, maj...
Elkészítési idő: 60 + 60 perc Nehézség: Könnyű