A piskótához
3 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
1 csipet só
120 g kristálycukor
100 g búzaliszt (BL55)
3 evőkanál víz
2 evőkanál kakaópor - holland
7 g sütőpor
A töltelékhez
20 g pudingpor (vaníliás)
150 ml 2,8%-os tej
100 g vaj
100 g porcukor
1 evőkanál kakaópor - holland
1 db banán (meghámozva)
A csokimázhoz
100 g étcsokoládé (60%-os)
50 g vaj
A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük egy A cukros sárgájához hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport, a vizet és a sütőport, majd alaposan kikeverjük.A csipet só hozzáadásával.A tojássárgákat, és a cukrot habosra keverjük.A masszába forgatjuk a tojásfehérje habot, majd sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. A tepsi mérete 20x30 cm és 5 cm magas. 180 C fokos sütőben 20 percig sütjük. A sütés ideje és hőfoka sütőfüggő, érdemes időnként ellenőrizni.Az elkészült piskótalapról eltávolítjuk a sütőpapírt. Egy másik, tiszta sütőpapírba, vagy nedves konyharuhába csomagolva a keskenyebb oldaláról indulva feltekerjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. Nekem erre a célra a sütőpapír vált be a legjobban.A krémhez összefőzzük a pudingport és a tejet, majd hagyjuk teljesen kihűlni.Egy keverőtálba tesszük a puha vajat, a porcukrot és a vanília pudingot, majd alaposan kihabosítjuk. kihűlt piskótalapot kiterítjük, majd rákenjük a krém felét.A maradék krémhez adjuk a kakaóport, alaposan összekeverjük, majd rásimítjuk a fehér krémre.A banánt a piskóta méretére vágjuk, a keskenyebb oldal szélére helyezzük.A csokimázhoz vízgőz felett felolvasztjuk a csokoládét a vajjal. Kicsit hagyjuk hűlni, majd óvatosan bevonjuk vele a rácsra helyezett piskótatekercset. Pár órára hűtőbe tesszük a süteményt.Ujjnyi vastag szeletekre vágva tálaljuk az elkészült elefánt könnycseppet.
Először elkészítjük a pudingot: 3 dl tejben elkeverjük a vaníliás pudingporokat, hozzáadjuk a kétfajta cukrot. A többi tejet odatesszük főni, majd hozzáöntjük a cukros-pudingporos...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA lisztet szitáljuk keverőtálba. A tejet öntsük keverőtálba, morzsoljuk bele az élesztőt és keverjük hozzá az 1 teáskanál cukrot, majd fedjük le és várjunk, amíg az élesztő felf...
Elkészítési idő: 1 óra + 35 perc Nehézség: KönnyűElkészítése: A száraz hozzávalókat: liszt, porcukor, vaníliás cukor, sütőpor, citrom reszelt héja, összekeverjük, majd összemorzsoljuk a margarinnal. Ezután hozzáadjuk a tojá...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű1. Keverd el a túróta citrom héjával, a 2 tojással és a vajjal. Tegyél hozzá egy csipet sót és ízlés szerint édesítőt. Ezt keverd krémes állagúra, ha könnyebb, akkor használhatsz g...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű