A tésztához:
Rama sütőmargarin: 10 dkg
tojás: 1 db
sütőpor: egy csipetnyi
finomliszt: 20 dkg
porcukor: 8 dkg
A töltelékhez:
kimagozott meggy: 25 dkg
tejföl: 2 pohár
kristálycukor: 3 evőkanál
tej: 3 dl
vaníliás pudingpor: 1 csomag
Az öntethez:
tortazselé: 2 csomag
meggykompót lé: 0,5 liter
A lisztet elkeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a cukrot, a tojást és a margarint. Sima tésztává gyúrjuk, és egy kis
időre hideg helyre tesszük pihenni. Ezután 1 cm vastagra nyújtjuk, és kikent sütőlapra tesszük. Külön
megfőzzük a vaníliapudingot. A még forró pudinghoz hozzákeverjük a tejfölt, és ráöntjük a tésztára. Végül a
tetejére szórjuk a lecsöpögtetett, kimagozott meggyet. Előmelegített sütőben 25 percig sütjük 175 °C fokon. A
meggyléből és a tortazseléből megfőzzük az öntetet. Leöntjük vele a még forró süteményt, lehűtjük és tálaljuk.
A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze. A tojásfehérjéket a cukorral,citrom levével verjük kemény habbá. Majd keverjük bele a darált diót. A tésztasütő formákat béleljük ki vékonyan...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz első 4 hozzávalót felteszem kis lángon melegedni és keverem, míg felforr. Ekkor elzárom alatta a gázt és belekeverem a többi dolgot. Folpackkal bélelt őzgerincbe nyomkodom, t...
Elkészítési idő: 15 perc +2 óra Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozzuk, kockázzuk, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük. Egy serpenyőben 5 dkg margarinon megpirítjuk az aprított fokhagymát, és átforgatjuk rajta a főtt burgonyát,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű