A puffancshoz
25 dkg tehéntúró
20 dkg rétesliszt
2 db tojás
4 csomag vaníliás cukor
20 dkg tejföl
0.5 csomag sütőpor
1 csipet só
A szószhoz
90 dkg szeder
15 dkg cukor
1 lime-ból nyert limelé
1 csipet só
1.A puffancshoz valókat egyneművé keverjük, és legalább 1 órára a hűtőbe tesszük.
2. A szószhoz valókat a víz kivételével egy lábasban összekeverjük. Mikor levet engedett (ez 5-10 perc), akkor feltesszük főzni. Kb. 40 percig főzzük. Majd langyosra hűtjük, amíg a pufikat elkészítjük.
3. A puffancshoz a masszát a hűtőből kivesszük, és olajat forrósítunk. 2 kanál segítségével kis halmokat képezünk belőle, és az olajban pár perc alatt megsütjük.
4. Papírtörlőre szedve leitatjuk róla a felesleges olajat.
5. Tálaljuk.
Az eredeti recept szerint 1/2 kg fagyasztott szeder kell hozzá, amit felengedés nélkül kezdünk el főzni a többi hozzávalóval.
Legközelebb, lehet kipróbálom búzadarával a rétesliszt helyett.
1. A Mascarpone-t, a vajat és a lisztet sima tésztává gyúrjuk, majd éjszakára, vagy legalább másfél órára hűtőbe tesszük. 2. Ezután négy gombócot csinálunk a tésztából. 3. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPudingot megfőzni, a kávéval, mézzel, mascarponéval alaposan összekeverni. tepsiben rétegezni: krém – pászka- krém. Tetejére kakaót szórni, hűtőbe tenni egy éjszakára, hogy a pászk...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA krumplit felkockázzuk, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, összetörjük és hagyjuk kihűlni. Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet egy tálba tesszük, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk. 2. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk. Ha a tészta esetleg nem állna össze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű