menu

Családireceptkönyv.hu

GYÜMÖLCSKENYÉR


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 db tojás

18 dkg porcukor

1 csomag sütőpor

1 csomag vaníliás cukor

6 evőkanál zsemlemorzsa

30-40 dkg töltelék (ízlés szerint aszalt gyümölcsök, olajos magvak darabolva)

füge darabolva

vékonyra vágott diógerezdek

cukrozott narancshéj 1 evőkanál baracklekvárral összekeverve

Elkészítés:


Szétválasztjuk a tojásokat. A sárgákat jól kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a sütőport. A tojásos masszába belekeverjük a zsemlemorzsát, a végén beleforgatjuk a tojásfehérjék keményre vert habját. Egy őzgerinc formát alaposan kivajazunk, kilisztezünk és beleöntjük a tészta felét. A közepére vastag csíkokba rakjuk a tölteléket, majd ráöntjük a többi tésztát. Előmelegített sütőben, 180 fokon körülbelül 50 percet, 1 órát sütjük. Amikor szépen megpirult a teteje, akkor már biztosan megsült. Akkor szeleteljük fel, amikor kihűlt.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://www.gasztroangyal.hu/receptek/desszertek/gyumolcskenyer/

GYÜMÖLCSKENYÉR

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Almás - Almás krémes
Almás - Almás krémes

1. A tepsibe zsírozott sütőpapírt teszünk, ráreszelünk annyi háztartási kekszet, hogy jól ellepje az alját. 2. Erre tesszük a lereszelt almát (ha kemény az alma érdemes megdins...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Püspökkenyér
Püspökkenyér

A tojások sárgáját habosra keverem a cukorral és a tejjel, hozzáadom a felaprított tölteléket, majd a lisztet, végül a tojások felvert habját. Két őzgerinc formába öntöm és lassú t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Almãs tekercs
Almãs tekercs

A hámozott almát a reszelő nagyobbik lyukán reszeljük meg, locsoljuk meg a citromlével, hogy ne barnuljon be. Forgassuk össze a cukorral. Hagyjuk lefedve 10-15 percig állni. A szo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tortabevonó
Tortabevonó

A hozzávalókat simára keverem, és máris kész a torták, sütemények bevonására alkalmas máz.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk