6 db tojás
18 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
6 evőkanál zsemlemorzsa
30-40 dkg töltelék (ízlés szerint aszalt gyümölcsök, olajos magvak darabolva)
füge darabolva
vékonyra vágott diógerezdek
cukrozott narancshéj 1 evőkanál baracklekvárral összekeverve
Szétválasztjuk a tojásokat. A sárgákat jól kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a sütőport. A tojásos masszába belekeverjük a zsemlemorzsát, a végén beleforgatjuk a tojásfehérjék keményre vert habját. Egy őzgerinc formát alaposan kivajazunk, kilisztezünk és beleöntjük a tészta felét. A közepére vastag csíkokba rakjuk a tölteléket, majd ráöntjük a többi tésztát. Előmelegített sütőben, 180 fokon körülbelül 50 percet, 1 órát sütjük. Amikor szépen megpirult a teteje, akkor már biztosan megsült. Akkor szeleteljük fel, amikor kihűlt.
Keverjük ki a kókuszgolyó masszáját, majd nyomkodjuk egy hosszúkás jénai tál aljába. A krémhez főzzük meg a tejben a vanília pudingporokat a cukorral, majd még forrón öntsük a keks...
Elkészítési idő:Tèszta: 6 tojisárga kikeverve 10 dkg daràlt dioval, 10 dkg daràlt kokuszreszelèkkel, 1 tk szodabikarbonàval, édesitővel. Ezt bele kellnyomkodni kb 25*25 cm tepsibe Erre rà az a...
Elkészítési idő:A lisztet sütőporral, csipet sóval elkeverem, a vajjal elmorzsolom. A tojássárgáját kristálycukorral 2 evőkanál tejjel habosra keverem. Ezt a liszttel összekeverem és összegyúrom....
Elkészítési idő: