6 db tojás
18 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
6 evőkanál zsemlemorzsa
30-40 dkg töltelék (ízlés szerint aszalt gyümölcsök, olajos magvak darabolva)
füge darabolva
vékonyra vágott diógerezdek
cukrozott narancshéj 1 evőkanál baracklekvárral összekeverve
Szétválasztjuk a tojásokat. A sárgákat jól kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a sütőport. A tojásos masszába belekeverjük a zsemlemorzsát, a végén beleforgatjuk a tojásfehérjék keményre vert habját. Egy őzgerinc formát alaposan kivajazunk, kilisztezünk és beleöntjük a tészta felét. A közepére vastag csíkokba rakjuk a tölteléket, majd ráöntjük a többi tésztát. Előmelegített sütőben, 180 fokon körülbelül 50 percet, 1 órát sütjük. Amikor szépen megpirult a teteje, akkor már biztosan megsült. Akkor szeleteljük fel, amikor kihűlt.
http://www.gasztroangyal.hu/receptek/desszertek/gyumolcskenyer/
1. A tepsibe zsírozott sütőpapírt teszünk, ráreszelünk annyi háztartási kekszet, hogy jól ellepje az alját. 2. Erre tesszük a lereszelt almát (ha kemény az alma érdemes megdins...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojások sárgáját habosra keverem a cukorral és a tejjel, hozzáadom a felaprított tölteléket, majd a lisztet, végül a tojások felvert habját. Két őzgerinc formába öntöm és lassú t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hámozott almát a reszelő nagyobbik lyukán reszeljük meg, locsoljuk meg a citromlével, hogy ne barnuljon be. Forgassuk össze a cukorral. Hagyjuk lefedve 10-15 percig állni. A szo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat simára keverem, és máris kész a torták, sütemények bevonására alkalmas máz.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű