menu

Családireceptkönyv.hu

Forrázott, kefires palacsinta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 tojás
0,5 teáskanál só
1 pohár, forró víz (kefires pohárral mérve)
1 pohár kefir (175 g)
1 pohár finomliszt (kefires pohárral mérve)
Késhegynyi szódabikarbóna
1 evőkanál cukor
2-3 evőkanál olaj
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:


Elektromos habverővel felvertem a tojást a sóval, jó habosra, lassan hozzáadagoltam a forró vizet, majd a kefirt, közben tovább habosítottam. Egy mélyebb edénybe szitáltam a lisztet és hozzáöntöttem a tojásos keveréket. Alaposan átkevertem, csomómentesre, hozzáadagolva a többi hozzávalót is.
Az első palacsinta alá kentem egy kevés olajat a palacsintasütőre. Nem nagy lángon, egyesével kisütöttem. 26 cm-es teflon serpenyőben sütöttem ki. 6 nagy palacsinta lett belőle. 2 személy részére bőven elegendő.
Tölthetjük ízlés szerint. Légies, könnyed (apró lyukacskák képződnek benne sütéskor), puha, nagyon finom, a tejjel készültnél sokkal könnyedebb az íze, állaga.

Forrázott, kefires palacsinta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Ildikó
ÉVA SZELET ..kicsit másképpen
ÉVA SZELET ..kicsit másképpen

TÉSZTA az alapanyagból 2 x 8 tojásos piskótát sütünk TÖLTELÉK az egyik piskótát egy tálba összemorzsoljuk a 4 evőkanál cukorral a 1.5 dl vizet felfőzzük hozzákeverjük a kakaópor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mandula Suti
Mandula Suti

Elkészítése: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, egy viszonylag kemény, kissé morzsalékos tésztát kapunk. A formát kivajazzuk (később nem kell, csak az elején). Vékonyan beletömköd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Judit
Narancsos csoda
Narancsos csoda

A porcukrot habosra keverjük a vajjal, a habtejszínnel, mézzel, őrölt fahéjjal és a narancshéjjal. Hozzáadjuk a narancslevet és lefagyasztjuk. A narancsok tetejét levágjuk, eltáv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Diós mézes citrom krémmel
Diós mézes citrom krémmel

A tésztához vízgőz felett a tojást, tejet, mézet, cukrot, margarint felfőzzük, és addig kevergetjük, amíg egynemű állaga nem lesz. A darált diót a liszttel és a sütőporral össze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk