2 tojás
0,5 teáskanál só
1 pohár, forró víz (kefires pohárral mérve)
1 pohár kefir (175 g)
1 pohár finomliszt (kefires pohárral mérve)
Késhegynyi szódabikarbóna
1 evőkanál cukor
2-3 evőkanál olaj
1 csomag vaníliás cukor
Elektromos habverővel felvertem a tojást a sóval, jó habosra, lassan hozzáadagoltam a forró vizet, majd a kefirt, közben tovább habosítottam. Egy mélyebb edénybe szitáltam a lisztet és hozzáöntöttem a tojásos keveréket. Alaposan átkevertem, csomómentesre, hozzáadagolva a többi hozzávalót is.
Az első palacsinta alá kentem egy kevés olajat a palacsintasütőre. Nem nagy lángon, egyesével kisütöttem. 26 cm-es teflon serpenyőben sütöttem ki. 6 nagy palacsinta lett belőle. 2 személy részére bőven elegendő.
Tölthetjük ízlés szerint. Légies, könnyed (apró lyukacskák képződnek benne sütéskor), puha, nagyon finom, a tejjel készültnél sokkal könnyedebb az íze, állaga.
A Rámát a lisztben elmorzsolom, a többi hozzávalóval ruganyos tésztává gyúrom. 2 cipóra osztom, én úgy szoktam, hogy az egyik cipót nagyobbra hagyom kicsivel (ez lesz a süti alja...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyűaz egész tojásokat elkeverjük a cukorral lassan bele öntjük -a joghurtot+ olajat -jól elkeverni -bele a reszelt alma + a liszt amibe belekevertük a sütőport -+ vanilia -sütőpar...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyű1. A margarint a porcukorral kikeverjük, sorra hozzáadjuk a tojásokat, mindegyikkel alaposan kikeverjük, hozzátesszük a citromhéjat, lisztet, sütőport és a tejjel fellazítjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés A tészta anyagát jól összedolgozom és két részre osztom. Az egyik részt tepsi nagyságúra nyújtom és egyenletesen kibélelem vele. A sült tök húsát összetöröm. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű