20 dkg zselatin
5 kanál víz
1 kanál aroma ( ízlés szerint)
2 kanál ráma
2 kanál méz
1 kg porcukor
A vizet az aromát össze keverem egy fém kis tálban,ha színezni szeretném a porfestéket feloldom ebben a lében.Ha folyadék akkor a víz mennyiséget csökkentem a színező mennyiségéhez arányosan .Ebbe beáztatom kb 10 percre a zselatint. Ezután bele a méz a ráma. Odateszek egy fazékban vizet forrni. erre teszem a tállat és felmelegítem az egészet. A porcukrot átszitálom, és mélyedést csinálok a közepébe ide öntöm a zselatint . Ezt az egészet össze keverem. Általában a kis tálkát még átöblítem 1 kanál vízzel és ezt is hozzá öntöm. smile hangulatjel Így kapok egy lágyabb masszát. Folpackba csomagolom. és hagyom pihenni 5-6 órát. Amikor használni szeretném vajas kézzel jól átgyúrom , akkor fog bepuhulni. Keményítőn nyújtom. smile hangulatjel nekem így bevált smile hangulatjel Remélem sikerül nektek is smile hangulatjel
A bulgurt átmossuk, lecsepegtetjük. A gombát a felhevített vajon megpirítjuk, hozzáadjuk a bulgurt, pár percig sütjük. Felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, sózzuk, borsozzuk, bel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált húsból golyókat gyúrunk. Ezeknek a közepébe nyomkodunk mozarella sajtot. Megforgatjuk a tojásban, lisztben, zsemlemorzsában a golyókat. Ezeket szépen kisütjük serpenyőbe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mártás elkészítése : tegyük egy edénybe a meggyet, és öntsük fel annyi vízzel ami ellepi. Adjuk hozzá a cukrot, a vanília rudat, a fahéjat, és a szegfűszegeket. ( ha van fűszert...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szósz hozzávalóit jól összekeverjük és belerakjuk a húst ( tarját , csirkemell szeleteket , csirkeszárnyat , csirkecombot ) ez a mennyiség kb. 1 kg. hús pácolására elegendő . Pár...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű