menu

Családireceptkönyv.hu

fondantjaim


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20 dkg zselatin
5 kanál víz
1 kanál aroma ( ízlés szerint)
2 kanál ráma
2 kanál méz
1 kg porcukor

Elkészítés:


A vizet az aromát össze keverem egy fém kis tálban,ha színezni szeretném a porfestéket feloldom ebben a lében.Ha folyadék akkor a víz mennyiséget csökkentem a színező mennyiségéhez arányosan .Ebbe beáztatom kb 10 percre a zselatint. Ezután bele a méz a ráma. Odateszek egy fazékban vizet forrni. erre teszem a tállat és felmelegítem az egészet. A porcukrot átszitálom, és mélyedést csinálok a közepébe ide öntöm a zselatint . Ezt az egészet össze keverem. Általában a kis tálkát még átöblítem 1 kanál vízzel és ezt is hozzá öntöm. smile hangulatjel Így kapok egy lágyabb masszát. Folpackba csomagolom. és hagyom pihenni 5-6 órát. Amikor használni szeretném vajas kézzel jól átgyúrom , akkor fog bepuhulni. Keményítőn nyújtom. smile hangulatjel nekem így bevált smile hangulatjel Remélem sikerül nektek is smile hangulatjel

 fondantjaim

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Cheddar sajtos csirkemell brokkoli szósszal, rizzsel
Cheddar sajtos csirkemell brokkoli szósszal, rizzsel

Csirkemell szeleteket fűszerezzük. Először a tejbe utána a reszelt sajtba forgatjuk és végül a zsemlemorzsába jól belenyomkodjuk. Tűzálló tálba tesszük és a sütőben készre sütjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
Disznóvágás
Disznóvágás

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Füstölt sajtos kenyérlángos
Füstölt sajtos kenyérlángos

A megtisztított krumplit apróra vágjuk, és vízben puhára főzzük. Leszűrjük, a vizet felfogjuk, és hagyjuk langyosra hűlni. A krumplit megtörjük, meghintjük sóval és elmorzsoljuk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Tavaszi aprópecsenye
Tavaszi aprópecsenye

Az olajon enyhén megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk az apróra vágott sonkát, a kisebb kockákra vágott húst és fehéredésig pirítjuk. Felöntjük borral, majd megszórjuk piros paprikáv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk