FONTOS, hogy minden eszköz és tál teljesen vízmentes és zsírmentes legyen!!!! A porcukor pedig legyen átszitálva! Frissen kisült mézesre ne tegyétek, mert le fog peregni! Várjatok egy napot és utána díszítsétek!
Hozzávalók:
3 dkg tojásfehérje
18 dkg porcukor
2 dkg keményítő
1 teáskanál ecet
3 dkg tojásfehérjét sűrű habbá vertek kb 10 dkg porcukival (egyből rakjátok bele a fehérjébe a cukrot! Nem kell előtte felverni a fehérjét!!!). Ezt jó alaposan kikeveritek (kb 5 perc). Utána hozzáadjátok az ecetet. Majd a maradék cukor is belemehet és azzal nagyon sűrűre kikeveritek. Végül a keményítőt kell beledolgozni. Kész. Így tökéletes lesz! Ha mégis nagyon sűrű lenne, akkor pár csepp vízzel lehet rajta hígítani. Ha még híg lenne, akkor még mehet porcukor bele.
1.A paradicsomot alaposan mossuk meg, majd vágjuk félbe, és kanállal vájjuk ki a magját. Ezután egy alufóliával bélelt tepsibe tegyük egymás mellé a félbevágott, kimagozott paradic...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit robotgépben összegyúrjuk, majd folpackba csomagolva pihentetjük fél órát a hűtőben. A tésztát tíz egyenlő részre osztjuk és enyhén lisztezett munkafelületen e...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KözepesA kelkáposzta leveleket sós, köményes vízben leforrázom, és a vastag eret levágom laposra. Lecsöpögtetem, és hagyom kihűlni (Ezt általában előtte este megcsinálom).A sajtot hasábok...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pucolt cukkinit hasábokra vágjuk, és lisztben megforgatjuk. A két tojást gépi habverővel egyben habbá verjük, a lisztet (benne a só, bors, fűszerek) lazán hozzáforgatjuk, majd a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű