Családireceptkönyv.hu

Mit mikor vessünk/ültessünk a veteményeskertbe?


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Legkorábban vethető magok - február végétől, ahogy a talaj engedi, vethetjük:

pertrezselyem,
sárgarépa,
spenót,
sóska,Amikor a talaj hőmérséklete eléri az 5-6 °C fokot, jöhetnek a következők:

fejes saláta,
cékla,
hagyma,
fokhagyma,
mángold,
saláta és
káposztafélék
Április közepétől:

kabakosok (uborka, tökfélék, patisszon, cukkini, dinnyék)
csemegekukorica (a késői fagyokban elpusztulhatnak a frisen kikelt növénykék)
Április végétől, ha az időjárás nem jósol fagyokat kiültethetők a.

paradicsom palánták
a melegigényes bab fajták is.
Érdemes azonban megvárni a májusi fagyosszentek elmúltát, s csak ezután kerülhet sor a:

paprika,
padlizsán,
zeller,
dinnye
uborka,
batáta (édesburgonya) palánták kiültetésére.
borsó
retek magokat.Nyáron csak akkor érdemes magvetésbe kezdenünk, ha öntözni is tudjuk a kertünket, e nélkül nincs sok esély a sikeres termesztésre. Június végéig vethetők a

tök,
dinnye,
téli retek,
őszi káposzták.
Majd ősszel az:

áttelelő spenót,
hagyma,
foghagyma,
fejes saláta vethető

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Mogyoróvaj házi (paleo)
Mogyoróvaj házi (paleo)

Robotgépben addig daráljuk, amíg krémszerű állagot nem kapunk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csoki mousse
Csoki mousse

Meleg tejben feloldjuk a zselatint, felverjük a tejszínt, beleforgatjuk a zselatint majd a meleg de nem túl forró olvasztott csokit és angolkrémet

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Tagliatelle mit Wildlachs
Tagliatelle mit Wildlachs

Die Nudeln wie gewohnt kochen. Währenddessen die Schalotten fein würfeln und den Knoblauch hacken/pressen (je nach Vorliebe). Beides in Olivenöl in einer Pfanne bei mittlerer Temp...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gyöngyi
Tolnai sváb húsoshurka
Tolnai sváb húsoshurka

A fejhúst a bőrkével együtt hideg vízben felteszem főni. Mikor félpuha, hozzáadom a tokát, majd amikor a fejhús elválik a csonttól, kiveszem az egészet az abaléből és hagyom kissé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk