1/2 darált hús
5 darab kozepes hagyma (voros hagyma)
majonéz
tejföl
so, feher bors
citrom leve ( izles szerint)
1 tojás
olaj a sütéshez
babérlevél, 2 darab
fekete bors egeszben
Eloszor elkeszitjuk a fasirtokat.
A daralt hushoz adunk sot,borsot izles szerint, es a villaval felvert tojast.
Jol osszegyurjuk es kissebb gombocokat formazunk.
A fasirt gombocokat bő olajban kisutjuk.
Amikormegsultek, akkor hulni tesszuk.
A hagymakat megtisztitjuk, es szeletekre vagjuk.
Egy edenybe tesszuk, hozzaadjuk a baberlevelet,egesz fekete borsot, es keves sot.
Felontjuk annyi vizzel, hogy ellepje, es puhara fozzuk.
Hagyjuk kihulni.
Elkeszitjuk a majonezet.
Amikor a hagyma es a fasirt kihult, akkor osszekeverjuk majonezzel, es tejfollel.
A majonez es a tejfol ne legyen tul sok, azert,hogy a massza ne legyen folyos, csak annyit,hogy a fasirtos massza jol osszealljon.
Hutobe tesszuk, legalabb 2 orat...
A darálthúshoz hozzáadjuk a nyers tojást, sót, borsot, apróra vágott hagymát, fokhagymát és összekeverjük, a főtt tojásokat egyenként beleforgatjuk a lisztbe és beburkoljuk a darál...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darát egy edénybe tesszük, elkavarjuk a vízzel, és hagyjuk kb. 10 percet állni. A káposztát almareszelőn lereszeljük. A hagymát apróra vágjuk. A darához adjuk a káposztát, hagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyákat héjastul alaposan megmossuk, megtöröljük papírtörlővel. Egy tepsit kevés olajjal kikenünk, a megmosott burgonyát héjastul a forró sütőben megsütjük. Ha megsültek, óv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTegyük fel a tojásokat főni. Ha megfőttek, hűtsük le őket langyosra, majd óvatosan szedjük le a héjukat. Mossuk meg őket, és válasszuk szét a sárgáját a fehérjétől. A sárgáját törj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű