60 dkg liszt, fele sima, fele grízes, 2,5 dkg élesztő, 2,5-3 dl langyos tej, egy kávéskanál só, egy evőkanál cukor, 125 g-os natúr joghurt, egy evőkanál olaj. A hozzávalókat megdagasztom, duplájára kelesztem, tíz gombócot formázok belőle,ezeket 15 percig pihentetem, majd egyenként oválisra nyújtom és felcsavarom kifli formára. A tepsiben addig kelt, amíg a sütő bemelegedett, lefújtam bőven vízzel és megsütöttem. Még forrón olvasztott vajjal lekentem.
Elkészítés: A fagyasztott leveles tésztát szoba-hőmérsékleten engedd fel. Kristálycukorral megszórt felületen nyújtsd ki körülbelül öt milliméter vékony téglalapra. A vajat olvasz...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: NehézDIÉTÁS PISKÓTATEKERCS KÉSZÍTÉSE: A diétás piskóta tésztához tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjét 2 evőkanál (4 dkg) édesítőszerrel kemény habbá verjük (akkor jó a hab, amik...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA tésztát elkészíthetjük hagyományos kelesztéssel is, de mivel nekem nincs mindig időm erre, a kenyérsütőgép dagasztóját szoktam befogni a munkára. Az összes hozzávalót bepakoljuk...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűHozzávalókat összekeverni, őzgerincformában 200 fokon kábé fél órát sütni.
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz