50 dkg lisztben elkevertem 20 dkg porcukrot, fél csomag sütőport,1 cs vaníliás cukrot. Hozzáadtam 15 dkg margarint és 3 egész tojást. 1 egész citrom reszelt héját beletettem, nagyon feldobja az ízét . Puha,omlós tésztát gyúrok belőle. 1 órát pihentettem, majd vékonyra nyújtottam, szaggattam.Sütőpapíros tepsibe raktam és kb. 15 percig sütöttem. Akkor jó ha az alja enyhén piros, a teteje pedig szinte fehér. Ha kihűlt, lehet tölteni ízlés szerint lekvárral .
Elsőként az almás réteget készítjük el. Ha nagyon sok levet eresztene, akkor érdemes kinyomkodni, vagy megszórni egy kis útifű maghéjjal vagy más nedvszívó rostanyaggal. Közben...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEzt gőz fölött 5 percig kevergetjük. Ezt követően belekeverünk 50 dkg lisztet , összegyúrjuk ha kell egy pici tej. 5 részre osztjuk tepsi hátán laposra kenjük.
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA tojást kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tejet, az étolajat, az olvasztott csokit, és összekeverjük. Egy másik tálban összeforgatjuk a lisztet, a sütőport és a kakaóport,...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A lisztet egy nagy tálba öntjük, hozzáadjuk a cukrot, a sót és a tojásokat. 2. A margarint és a tejfölt a mikróban szobahőmérsékletűre melegítjük, és a tejfölbe belekeverjük az...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes