- 5 tojás
- 5 dkg darált mák (vagy dió)
- 5 dkg eritrit
- 1 vaníliarúd kikapart magjai
- csipet só
krémhez:
- 20 dkg totu krém
- 20 dkg olvasztott kókuszolaj
- 1 citrom
- 4-5 dkg eritrit
A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük az édesítővel, majd hozzáforgatjuk a darált mákot. A tojásfehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A tojáshab felét hozzáforgatjuk a mákos tojássárgájához, majd a maradék habot is. Ügyeljünk arra, hogy a hab ne törjön össze. A masszából sütőpapíros tepsire 30 x 35 cm-es téglalapot kenünk végül 180°C-ra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve 8-10 percet szikkasztjuk mielőtt lehúzzuk róla a papírt. A lehúzott sütőpapír segítségével rolád szerűen feltekerjük a még langyos tésztát, így hűtjük ki teljesen. Amikor kihűlt kitekerjük, rákenjük a krémet, amihez a ToTu krémet kikeverjük a folyékony, de nem meleg kókuszolajjal az édesítővel, a citrom levével és a reszelt héjával. A krém kiikrásodik keverés közben, ahhoz, hogy kisimuljon vízgőz fölé téve kevergetjük még pár percig (a citromot nem éri különösebb hőhatás, nem számít főzésnek, a krém hideg marad!) Visszacsavarjuk rolád szerűen, majd pár órára hűtőszekrénybe tesszük dermedni. Szerintem másnapra lesz a legfinomabb, mert addigra a tészta átveszi a krém nedvességét.
Az almákat félbevágjuk, eltávolítjuk a magházukat és meghámozzuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk őket és forró sütőben 15-20 percig sütjük, hogy kicsit átpuhuljanak. V...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a porcukorral, a tojássárgájával, a darált dióval, a vaníliás cukorral, a sütőporral, a citrom levével és lereszelt héjával és...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet a porcukorral elkeverjük, hozzáadjuk a vajat, elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojást és összegyúrjuk. Próbáljuk meg gyorsan összegyúrni, majd mehet alufóliába és a hűtőbe le...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű