Családireceptkönyv.hu

Pillefánk


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


– 2 púpos bögre liszt
– 2 tojás
– 1 csomag sütőpor
– 2 doboz natúr joghurt, vagy tejföl (140 g-os kiszerelésű) De az egy tejföl, egy joghurt, is működik
– 2-3 evőkanál cukor

Elkészítés:


1. A hozzávalókat összekeverjük. Egy galuskaszerű tésztát fogunk kapni.
2. Két evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk.
3. A tészta magától fog megfordulni az olajban. Ez azért jó, mert akkor biztosan átsül a belseje. Azért az első adag kisülése után ellenőrizzük a belsejét. Tépjük/vágjuk ketté.

Pillefánk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dea
Pudingos almás pite
Pudingos almás pite

Egy közepes nagyságú tepsit sütőpapírral kibélelünk. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Kinyújtjuk az egyik adagot és a tepsi aljába tesszük. Elkészítjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
RUMOS DIÓSKOCKA
RUMOS DIÓSKOCKA

A tésztához habosra keverjük a vajat a cukorral és a tojással, majd hozzáadjuk a mézet és a tejet. A masszát összekeverjük a sütőporos liszttel és egy kb 20 x 30 - as kivajaz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Gyöngyi
Kosárka
Kosárka

1. A tojás kivételével a hozzávalókat jól elmorzsoljuk, majd a tojással tésztává gyúrjuk. A tésztát hűvös helyen vagy hűtőbe pihentetjük. Ha kész a töltelék, akko...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Laura
Császármorzsa
Császármorzsa

A cukrot és egy csipetnyi sót keverjünk a tejhez és áztassuk bele a búzadarát. Amikor megduzzadt hozzáadjuk a tojássárgáját és a kemény habbá vert fehérjét. Margarinnal kikent tűzá...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk