Hozzávalók 3 adaghoz: 35 g tápióka gyöngy, 3-szoros víz, 300 ml kókusztej (vagy 200 ml víz + 100 ml kókuszkrém keveréke), 30 g nádcukor, pici lime héja, 1/2 kaffír lime levél, egy kis darab csillagánizs
TIPP: Fűszerek nélkül, csak egy kevés vanília esszenciával készítve is nagyon finom.
Egészség tipp: A tápióka gluténmentes élelmiszer.
Hogy néz ez ki a pénztárcánk szerint?
500 g bio tápióka gyöngyöt 750 forintért vettem. 35 gramm, azaz 3 puding adagnyi tápióka 50 forintra jön ki. Olcsóbb, mint a pudingpor, és egészségesebb.
A tápióka gyöngyöket 20 percre beáztatjuk a vízbe.
Majd leszűrjük egy sűrű szitán.
A kókusztejet felforraljuk a lime héjával, a kaffír lime levéllel, és a csillagánizzsal (1/4-ed csillagánizs bőven elég hozzá).
Ha nincsenek ilyen fűszerei, akkor 1/3-ad vanília rúd kikapart belsejével forralja fel.
A forró folyadékba tesszük a leszűrt gyöngyöket, és folytonos kevergetés mellett kocsonyás állagúra sűrítjük.
Amikor kocsonyássá válik, azonnal vegyük le a tűzről, és ekkor keverjük el benne a cukrot.
Poharakba tesszük, és friss gyümölccsel tálaljuk (pl. mangó).
A tápióka egy keményítőben és fehérjében gazdag élelmiszer, amit gyöngy formában lehet megvásárolni. Hő hatására a folyadékokat kocsonyás állagúvá alakítják át. Egyik legjellegzetesebb elkészítési módja a puding, amit kókusztejjel készítenek.
A vajat morzsold el a liszttel, majd a többi hozzávalóval gyúrj belőle puha tésztát. Oszd két cipóra, és hagyd pihenni, a legjobb, ha hűtőbe teszed. Ezalatt hámozd meg és magozd ki...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját egy tálban a cukorral habosra keverjük. Először a puha margarint, azután a sütőporral és a kakóval összeforgatott lisztet, végül a tejet adjuk hozzá. A kemény h...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA piskóta hozzávalóit egy tálban összekeverjük, majd egy rámával kikent, kilisztezett tepsiben (kb. 40x30 cm) simítjuk, és megsütjük. Ha megsült, egy fakanál végével a piskótába...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Könnyű