menu

Családireceptkönyv.hu

PIROS ARANY Krém/Vali módra


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 kg szép piros paprika
1-3 db csípős... ki hogy szereti
4 fej hagyma
5 db szép piros érett paradicsom
1,5 dl olaj
1 ek só

Elkészítés:


ezeket mindet feldarabolva egy nagyobb lábosba teszem... alaposan szét főzöm... botmixerrel mixelem... jó krémessé teszem... mehet vissza a tűzre... most már tenni kell rá egy fedőt mert fröcsög...felfőzőm... megint mixelem alaposan... mikor jó krémes mehet vissza a tűzre... addig főzöm kevergetve mig el nem érem a kivánt sűrűséget... kifőzőtt üvegekbe rakom...nekem a kamrába vannak... felbontás után hűtőbe kell tárolni...

 PIROS ARANY Krém/Vali módra

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Ketchup
Ketchup

1. Ezeket felfőzni puhára, majd átpasszírozni. 2. Ezt követően 40 dkg cukrot, 3 kiskanál sót, 1-1 kiskanál erős és édes törött paprikát (én cseresznyepaprikát szoktam belefőzni...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tojáskrém, tojássaláta
Tojáskrém, tojássaláta

Először is főzd meg a tojásokat. Ehhez forrástól számítva takaréklángon, fedő alatt 8 percig főzd őket. Közben vágd apróra (vagy reszeld le) a vöröshagymát, szintén apróra a petre...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sacko
Kapros túrós lepény
Kapros túrós lepény

Az élesztőt kevés tejben feloldjuk és a többi anyagból a “Kelt pite” módon, nem túl kemény tésztát verünk. Langyos helyen a kétszeresére megkelesztjük, ujjnyi vastag tésztát nyújtu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töltött Lángos
Töltött Lángos

Az élesztőt langyos tejben megfuttatom, a liszttel, a tejföllel és a sóval a kenyérsütőgépbe teszem és kidolgoztatom. Letakarom, és kb. fél órát langyos helyen kelesztem. A tésztá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk