Piskóta: Sárga - 3 tojás; 3evk cukor; 3evk langyos víz; 3evk liszt; 1/2cs sütőpor; 1 citrom reszelt héjja; 1cs. vaniliás cukor.
Diós - 3 tojás; 3evk cukor; 3evk langyos víz; 2evk liszt; 2evk darált dió;1/2cs. sütőpor
Kakaós - 3tojás; 3evk cukor; 3evk langyos víz; evk liszt; 2evk kakaópor; 1/2cs sütőpor.
szirup: 2-2,5 dl víz; 15dkg cukor (ezt addig főzzük amíg a cukor teljesen elolvad) majd levesszük a tűzről és hozzá adunk 1 citrom és 1 narancs reszelt héjat, 1 üveg rumaroma.
vaniliás krém: 1 l tejet 1 rúd vaniliával vagy 4cs vaniliáscukorral megfőzni. 4 tojássárgáját 15 dkg cukorral, 1-2dl tejszínnel; 10dkg liszttel habosra keverni majd a tejhez önteni folyamatos keverés közben sűrűre főzni, ebbe ha tortába akarjuk tölteni 6 lap zselatint tenni.(hideg vízbe áztatni kb. 5 percre majd kinyomjuk a vizet és a meleg krémhez adjuk) . hagyjuk kihűlni. 2 részre osztani.
Csoki öntet (csokikrém): 15dkg étcsoki (darabolt); 2-3 evk kakaópor; 10dkg porcukor; kb 2dl tejszín. ezt egyneműre főzzük levesszük a tűzről és bele keverünk 2 üveg rumaromát. 3 lapzselatin a még meleg krémhez adjuk( ha tortát akarunk készíteni akkor kell bele).
ezen felül: darált dió; rumos tejbe áztatott mazsola
Összeállitás: kakós lap- szirup 1/3-a - vaniliskrém fele - csokikrém fele - darált dióval és mazsolával megszórni - diós krém - szirup 1/3a - vaniliáskrém 1/2 - csokikrém 1/2 - darált dióval és mazsolával megszórni - sárga lap (ezt a sziruppal előtte meglocsolni majd óvatosan a krémre fektetni. ( 26 cm formára számitva)
A cukrot kikavarjuk a tojássárgákkal és az olajjal. Hozzáadjuk az apróra reszelt sárgarépát, a vaníliás cukrot és a sütőporos lisztet. Alaposan összekavarjuk. Kis fahéjjal vagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztához a narancs héját reszeld le, a gyümölcsöt vágd ketté, és facsard ki a levét. A vajat keverd habosra a porcukorral és a reszelt narancshéjjal. A tojást verd fel, és foly...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElőmelegített sütőben 45-50 percig sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA zselatint adjuk hozzá a 120 g vízhez, a glükózt, a cukrot és a 150 g vizet pedig forraljuk fel. Ezt követően vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a zselatint. Ekkor jöhet hozzá a sű...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű