Különlegesen krémes 150 g vaj
vaníliaaroma
3 tojásfehérje
250 g cukor
250 ml kókusztej
3 tojásvaníliakrém
A vajat a cukorral keverd habosra. A tojásokat és a tojásfehérjét lassanként add hozzá és kavargasd folyamatosan. Keverd bele a kókusztejet és adj hozzá vaníliaaromát. Főzd lassú tűzön, kavargatva nagyjából 10 perc alatt besűrűsödik. Vedd le a tűzhelyről és mikor kihűlt, kend meg vele a süteményeket. Alap vaníliakrém
Egy könnyed lágy krémet keresel süteményekbe, tortákba? Próbáld ki ezt!
Hozzávalók:
450 ml tej
4 tojássárgája
fél bögre cukor
3 ml vaníliaaroma A tojássárgákat kavard ki a cukorral, add hozzá a vaníliát. A tejet lassan öntsd hozzá, kavargasd folyamatosan. Alacsony lángon kezd el főzni, kavargasd, amikor elkezd besűrűsödni vedd még kisebb lángra, ha már nem folyik a kanálról a krém, akkor elkészült.Alap csokoládékrém
Hozzávalók:
500 ml tej
150 g cukor
50 g liszt
100 g kakaópor
60 g vaj
5 tojássárgája
2 teáskanál vaníliaaroma
Egy edénybe, amibe nem szoktak leragadni az ételek öntsd bele a tej háromnegyedét és a vaníliaaromát. Hagyd felforrni, majd vedd le a tűzről és hagyd kicsit hűlni. Egy másik edénybe tedd bele a tojássárgáját, a cukrot és a vaníliát, mixerrel verd amíg krémes állagú lesz. Kezdd el hozzáönteni a félretett hideg tejet és a langyosat, de közben folyamatosan verd. Szitáld hozzá a lisztet és a kakaóport, kavargasd amíg sima lesz. Kezdd el főzni alacsony lángon, amíg krémes állagú lesz. Vedd le a tűzről, hagyd kihűlni. Ha több krémre van szükséged, csak duplázd meg az alapanyagoakt. Ha nem használod el azonnal, miután kihűtötted fóliával letakarva tedd hűtőbe.
Mindössze 5 hozzávalóból, kevesebb mint 20 perc alatt elkészítheted a legjobb krémet süteményekhez és tortákhoz.
Verjük fel a tojást a cukorral jó habosra, adjuk hozzá az átszitált lisztet, amibe belekevertük a sütőport és a vaníliás cukrot. Kavargassuk, amíg a massza tetején buborékok jelenn...
Elkészítési idő: 90 Nehézség: KözepesA piskóta készítéséhez kivajazunk/zsírozunk egy nagyobb tortaformát. (Az oldalát én nem szoktam, csak az alját, így saját belátása szerint emelkedhet a tészta.) A kakaót...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját a porcukorral kikeverem, majd hozzáadom a kakaóport és a lisztet. Ezzel is jól elkeverem, majd a tojásfehérjéből felvert habot óvatosan hozzáadom. A massza elég...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztához a vajat, a tejet és a cukrot addig melegítjük, amíg homogénre olvad. A tűzről levéve hozzádjuk a kakaóval összekevert darált kekszet, majd összekeverjük. A tortaforma a...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes