1kg.pulykamell
1 csomag szeletelt bacon
A töltelékhez
1 doboz natúr sajtkrém
25-30 dkg. reszelt sajt
1 köteg új hagyma
1 db,apró kockára vágott piros capia paprika
10-15 levél friss zsálya
Petrezselyem zőld
Frissen őrőlt bors,só
2 tojás sárgája
és a sütéshez oliva olaj,kevés pároló folyadék amire én fehér bort használok.
A grillzőldséghez igény szerint ki mit szeret!
Elkészítés!
A pulykamellet gondosan előkészítjük,vékonyra ki klopfóljuk és sózzuk,borsozzuk és félretesszük még a töltelék elkészűl!
Az iméntiekben felsorólt töltelék alapanyagokat össze dolgozzuk majd fél órát hűtőben pihentetjük,hogy a zsálya jól járja át az ízeket!A képek illusztrációja alapján töltsük meg a hússzeleteket és göngyöljük be a baconba!Helyezzük egy tepsibe,locsóljuk meg kevés oliva olajjal és egy kevés fehérborral!Takarjuk be fóliával majd tegyük 190 fokos előmelegített sütőbe úgy 60-80 percre a tekercsek nagyságától függően majd fólia nélkűl süssük pirosra még úgy 10-15 percet!
Grillezett zőldséggel ajánlom fogyasztani a nyárias ízek megőrzése érdekében!Aki esetleg nem rajong a zsályáért az helyettesíthető bármely más zőldfűszerrel ízlés szerint!További szép napot kívánok és sikeres elkészítést!Üdvözlet smile hangulatjel
VALI hagyományos konyhája. Lakatos józsef receptje
-a pulykamedalionokat alaposan megtisztitjuk -a hártyás részeket levágjuk -meghintjük sóval .borssal -a mézet - ketchupot +mustárt ősszekeverjük,beleforgatjuk a medalio...
Elkészítési idő: 80A cukkinit és ananászt feldarabolom, a sózott csirkemellet szintén. Olajon megpirítom a csirekemellet. A visszamaradt zsiradékon párolom a borsót, ananászt, majd a cukkinit 3...
Elkészítési idő: 30 percA szárnyakat megmossuk, majd egy tálba tesszük és átkenjük olívaolajjal, megsózzuk. A zsemlemorzsát összekeverjük a liszttel és a fűszerekkel és egyenként beleforgatjuk a szárnyaka...
Elkészítési idő: