A bundához:
6 evőkanál liszt
3 evőkanál étkezési keményítő
1 evőkanál olaj
1 db tojás
1 csipet só
0.5 kg csirkemell
pici víz
1.5 kávéskanál sütőpor
A szószhoz:
10 evőkanál ketchup
5 evőkanál chili szósz
4 evőkanál méz
4 evőkanál szezámmag
a sütéshez olaj
A "bunda" hozzávalóit egy tálba sűrű masszává keverem. Az állaga kicsit a palacsinta tésztához kell, hogy hasonlítson, csak jóval lisztesebb.
A csirkemellet felkockázom, picit sózom, majd beleforgatom a lisztes masszába.
Forró olajban hirtelen kisütöm, forgatva, hogy minden oldalán szépen megpiruljon a bunda.
A szósz hozzávalóit összekeverem egy nagyobb tálban. Ne ijedj meg, mindent jól csináltál, egy ragacsos állagú masszát kell, hogy kapj
A csirkemelleket előbb félbe, majd lapjában 5-6 vékony szeletre vágjuk. A májat megtisztítjuk, a fokhagymát lereszeljük. A húst a fokhagyma felével jól záródó dobozba rétegezzük, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejfölt sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymát, az aprított petrezselyemzöldet, lilahagymát és alaposan elkeverjük. Egy tepsi vagy jénai alkába kevés olajat öntünk, belete...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA csirkemelleket keresztbe és hosszában is kettévágjuk, vékonyra kiklopfoljuk, besózzuk és borsozzuk őket. A töltelékhez az apróra vágott gombát az apróra vágott vöröshagymával eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajon megpirítom a kockára vágott csirkemellet, megszórom őrölt szerecsendióval, borssal, sóval és puhára párolom. Amikor megpuhult hozzáadom a kukoricát és azzal párolom tovább,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű