A bundához:
6 evőkanál liszt
3 evőkanál étkezési keményítő
1 evőkanál olaj
1 db tojás
1 csipet só
0.5 kg csirkemell
pici víz
1.5 kávéskanál sütőpor
A szószhoz:
10 evőkanál ketchup
5 evőkanál chili szósz
4 evőkanál méz
4 evőkanál szezámmag
a sütéshez olaj
A "bunda" hozzávalóit egy tálba sűrű masszává keverem. Az állaga kicsit a palacsinta tésztához kell, hogy hasonlítson, csak jóval lisztesebb.
A csirkemellet felkockázom, picit sózom, majd beleforgatom a lisztes masszába.
Forró olajban hirtelen kisütöm, forgatva, hogy minden oldalán szépen megpiruljon a bunda.
A szósz hozzávalóit összekeverem egy nagyobb tálban. Ne ijedj meg, mindent jól csináltál, egy ragacsos állagú masszát kell, hogy kapj
A húst vágjuk apró kockára. 4 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a fűszerekkel, és 20 dkg reszelt sajttal masszává keverjük. A felkockázott húst adjuk hozzá a sajtos-tejfö...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA mázhoz valókat alaposan kikeverem. Egy sütőtepsit, vagy jénait alufóliával kibélelek, dupla rétegben (nem érdemes elhagyni, mert különben napogig lehet súrolni a tepsit). Vékonya...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz egész csirkemelleket sózzuk, borsozzuk, és tűzforró serpenyőben, kevés olajon, 30 másodpercenként megforgatva megsütjük úgy, hogy a külsejükre szép piros kéreg kerüljön, de belü...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. Egy tálban összekeverjük a pác hozzávalóit. 2. Megmossuk a csirkeszárnyakat és a pácba rakjuk őket, legalább 3 órára, de akár egy éjszakára is hagyhatjuk pácolódni őket. 3. A...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű