25 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 dl tej
12.5 dkg margarin
3 db alma
20 dkg meggybefőtt (magozott )
2 ek porcukor
1.A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot.
2.Az almát lereszeljük, a margarint megolvasztjuk és összedolgozzuk a masszát.
3.A tejet lassan adagolva normál állagú tésztát keverünk a hozzávalókból.
4.Egy normál méretű tepsit sütőpapírral kibélelünk és belekanalazzuk a tésztát.
5.A meggybefőtt levét leszűrjük és a meggyszemeket belenyomkodjuk a masszába.
6. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
7.Porcukorral megszórva, frissen tálaljuk.
Először a tölteléket készítjük el: A tejbe kis sót teszünk, és benne a cérnametéltet kifőzzük. A túrót áttörjük, nagyon finomra. A Rama felét, a tojások sárgáival habosra keve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint, cukrot, tejet és a kakaót összefőztem. Mikor felfőtt, le is vettem a lángról, s hozzákevertem a kekszet. Kevés kavargatás után belenyomkodtam két kapcsos, papírral kib...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA margarint a cukorral, és a tojás sárgájával, vaníliás cukorral, és citromhéjjal habosra keverjük a robotgéppel, és utána a felvert fehérjét is hozzáadjuk a sütőporos liszttel egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA puha vajat kikavartam a cukrokkal, a tojások sárgájával, hozzáadtam a sütőporral elvegyített lisztet és puha tésztává gyúrtam. Kétfelé vágtam. Egyik részét fóliába csomagoltam és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű