25 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 dl tej
12.5 dkg margarin
3 db alma
20 dkg meggybefőtt (magozott )
2 ek porcukor
1.A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot.
2.Az almát lereszeljük, a margarint megolvasztjuk és összedolgozzuk a masszát.
3.A tejet lassan adagolva normál állagú tésztát keverünk a hozzávalókból.
4.Egy normál méretű tepsit sütőpapírral kibélelünk és belekanalazzuk a tésztát.
5.A meggybefőtt levét leszűrjük és a meggyszemeket belenyomkodjuk a masszába.
6. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
7.Porcukorral megszórva, frissen tálaljuk.
1.A lisztet, a tejben felfuttatott élesztőt és a többi alapanyagot könnyen nyújthatóvá tesszük. Ha túl lágy, akkor még adhatunk hozzá egy kevés lisztet, majd 1/2 órát kelesztjük....
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: KözepesA száraz alapanyagokat egy müzlis tálba tesszük, majd hozzáadjuk a tojást, az olajat és a tejet is és elkeverjük. Mikor sűrű masszává kavartuk bögrékbe tesszük. Arra ügyeljünk, hog...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyűfelsorolt hozzávalókat összekeverjük úgy, hogy sima tészta legyen. Vajazott-lisztezett tepsiben kisütjük. Megtölthetjük pudingos krémmel, lekvárral, tetejét leönthetjük rumos má...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű