- 1 bögre étolaj
- 1 bögre cukor
- 4 tojás (felverve)
- 3 bögre reszelt répa
- 1 bögre darab ananász
- maréknyi darált dió
- 2,5 bögre finomliszt
- 1 tk. szódabikarbóna
- 2 tk. őrölt fahéj
- só
Krémhez
- 2 tk. vaníliás cukor
- 20 dkg teavaj
- 2 doboz Philadelphia krémsajt
- 0,5 bögre porcukor (ízlés szerint)
A lágy hozzávalókat keverjük össze alaposan egy nagy tálban, majd adjuk hozzá a darabos, végül a száraz összetevőket. Vajazzuk ki a tortaformát, öntsük bele a masszát, és 175 fokon előmelegített sütőben kezdjük sütni. Nagyjából 45 percnyi sütés után – ha nagyon barnulna a torta teteje – csökkentsük a sütő hőfokát, és fedjük be a tésztát alufóliával. Sokáig kell sütni, sütőtől függően nagyjából 1 óráig (lehet, hogy tovább). Tűpróbára hagyatkozzunk: ha egy villát vagy hurkapálcát beleszúrunk, s nem ragad rá a tészta, átsült a közepe is. Hagyjuk teljesen kihűlni. A tölteléket másnap is ráérünk elkészíteni, attól függően, mikor szeretnénk a tortát szervírozni. Ha másnap készítenénk el, tegyük a tortát nejlonzacskóba. A hozzávalókat keverjük habosra. Készíthetünk dupla mennyiséget, így a torta közepét is megtölthetjük a krémmel (isteni az íze).
A tortát gazdagon vonjuk be a krémmel. Díszíthetjük apró marcipánrépákkal.
A tojást kikeverjük a cukrokkal és a lereszelt almával. - A sütőport összekeverjük a liszttel, a kávéval,kakaóval és dióval, majd az almás masszához adjuk, és fakanállal összeforg...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: NehézA lisztet szórd egy tálba, rakd hozzá a hideg vajat, és morzsold össze. Add hozzá a porcukrot és a szódabikarbónát. A mézet langyosítsd meg, tedd a liszthez, mehet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojást, az olajat és a tejfölt összekeverjük, majd kivajazunk egy kisebb formát, amiben sütni szeretnénk a kenyeret. Ez nagyon fontos, különben teljesen beleragad majd a tész...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűKávédarálóban porrá őröljük a mandulát a cukorral. A tojásokat kettéválasztjuk majd a sárgáját a többi tésztához valóval kihabosítjuk. Óvatosan hozzáforgatjuk a kemény habbá felver...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz