- 1 bögre étolaj
- 1 bögre cukor
- 4 tojás (felverve)
- 3 bögre reszelt répa
- 1 bögre darab ananász
- maréknyi darált dió
- 2,5 bögre finomliszt
- 1 tk. szódabikarbóna
- 2 tk. őrölt fahéj
- só
Krémhez
- 2 tk. vaníliás cukor
- 20 dkg teavaj
- 2 doboz Philadelphia krémsajt
- 0,5 bögre porcukor (ízlés szerint)
A lágy hozzávalókat keverjük össze alaposan egy nagy tálban, majd adjuk hozzá a darabos, végül a száraz összetevőket. Vajazzuk ki a tortaformát, öntsük bele a masszát, és 175 fokon előmelegített sütőben kezdjük sütni. Nagyjából 45 percnyi sütés után – ha nagyon barnulna a torta teteje – csökkentsük a sütő hőfokát, és fedjük be a tésztát alufóliával. Sokáig kell sütni, sütőtől függően nagyjából 1 óráig (lehet, hogy tovább). Tűpróbára hagyatkozzunk: ha egy villát vagy hurkapálcát beleszúrunk, s nem ragad rá a tészta, átsült a közepe is. Hagyjuk teljesen kihűlni. A tölteléket másnap is ráérünk elkészíteni, attól függően, mikor szeretnénk a tortát szervírozni. Ha másnap készítenénk el, tegyük a tortát nejlonzacskóba. A hozzávalókat keverjük habosra. Készíthetünk dupla mennyiséget, így a torta közepét is megtölthetjük a krémmel (isteni az íze).
A tortát gazdagon vonjuk be a krémmel. Díszíthetjük apró marcipánrépákkal.
Előmelegítjük a sütőt. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, félretesszük. Másik tálban a tojások sárgáját és az édesítőt fehéredésig keverjük, ha kész mehet...
Elkészítési idő:A krémhez a tojások sárgáját elkevertem 2 dl tejjel. A többi tejet a cukorral felmelegítettem, majd hozzáöntöttem a sárgájás tejet és lassú tűzön tovább főztem. Folyamatosan keverg...
Elkészítési idő:A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk az olajjal és a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a sütőpor is, majd belekeverjük a tojáshabot. K...
Elkészítési idő: