A sárga piskótához
• 4 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
• 4 evőkanál liszt
• 4 evőkanál kristálycukor
A kakaós piskótához
• 4 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
• 3 evőkanál liszt
• 4 evőkanál kristálycukor
• 1 evőkanál kakaópor - holland
A vaníliás pudinghoz
• 40 g pudingpor (vaníliás)
• 2 evőkanál kristálycukor
• 400 ml 2,8%-os tej
A csokoládés pudinghoz
• 40 g pudingpor (csokoládé ízű)
• 2 evőkanál kristálycukor
• 400 ml 2,8%-os tej
A tetejére
• 400 ml habtejszín (30-32%-os)
• 12 g vaníliás cukor - bourbon
• 16 g habfixáló
• 2 csapott evőkanál kakaópor - holland
• 1 evőkanál kristálycukor
• 3 evőkanál víz
Elkészítés
Első lépésben a piskótákat megsütjük 30*20 cm-es tepsin. A tojást kettéválasztjuk, a sárgáját a cukorral fehéredésig kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet, és óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert fehérjét is.
Ezt sütőpapírral bélelt 30*20 cm-es tepsire tesszük, 200 C fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt szép pirosra, tűpróbáig sütjük.
Míg sül a sárga piskóta, ugyanabban sorrendben összekeverjük a kakaós piskótát is. (A liszt után a kakaót érdemes beleszitálni, hogy ne legyen benne csomó.) Majd ezt is megsütjük.
Amíg sül, addig elkészítjük a pudingokat, a tasakon leírt módon csak 2 evőkanál liszttel és 400 ml tejjel.
Ha kész a piskóta, és a puding is. Egy tálcán alulra tesszük a kakaós piskótát, erre a vaníliás pudingot, rátesszük a sárga piskótát majd erre a kakaós pudingot.
Ha kihűlt a puding, akkor a tejszínt a vaníliás cukorral, habfixálóval kemény habbá verjük. Ezt a csokoládés pudingra kenjük. A tetejét egy habkártya vagy villa segítségével, díszíthetjük.
Szórjál rá cukordekorszivecskéket.
Én elhagytam a csokiszószt, szórtam rá dekorszíveket és úgy még jobb lett. Nagyon könnyű süti, iszonyúan eteti magát. Ketten egy tepsivel simán megettünk.
A két piskóta miatt hosszabb idő elkészíteni.
A túrót a tejföllel, cukorral, citrom levével és még cukorral ízlés szerint kikeverjük. Hozzáadjuk a 4 tojást, elkeverjük. A sütőport egy kis lisztben elkeverjük, majd hozzáadjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Az egyik felét egy 20*33 cm-es tepsibe nyújtjuk. A töltelékhez a tojások fehérjét a cukrokkal keményre felverjük, majd...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tésztához A tejfölt habosra keverjük a cukorral, olajjal, egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Hozzáadjuk a reszelt sárgarépát és a levétől lecsepegtetett, kis kockákra vágott...
Elkészítési idő: 10p.elok.90p su Nehézség: Könnyű