menu

Családireceptkönyv.hu

Somlói szelet


Írta:

Elk. idő: 1-1.5 óra
Adag: tepsi
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A sárga piskótához
• 4 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
• 4 evőkanál liszt
• 4 evőkanál kristálycukor

A kakaós piskótához
• 4 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
• 3 evőkanál liszt
• 4 evőkanál kristálycukor
• 1 evőkanál kakaópor - holland

A vaníliás pudinghoz
• 40 g pudingpor (vaníliás)
• 2 evőkanál kristálycukor
• 400 ml 2,8%-os tej

A csokoládés pudinghoz
• 40 g pudingpor (csokoládé ízű)
• 2 evőkanál kristálycukor
• 400 ml 2,8%-os tej

A tetejére
• 400 ml habtejszín (30-32%-os)
• 12 g vaníliás cukor - bourbon
• 16 g habfixáló
• 2 csapott evőkanál kakaópor - holland
• 1 evőkanál kristálycukor
• 3 evőkanál víz

Elkészítés:


Elkészítés

Első lépésben a piskótákat megsütjük 30*20 cm-es tepsin. A tojást kettéválasztjuk, a sárgáját a cukorral fehéredésig kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet, és óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert fehérjét is.

Ezt sütőpapírral bélelt 30*20 cm-es tepsire tesszük, 200 C fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt szép pirosra, tűpróbáig sütjük.

Míg sül a sárga piskóta, ugyanabban sorrendben összekeverjük a kakaós piskótát is. (A liszt után a kakaót érdemes beleszitálni, hogy ne legyen benne csomó.) Majd ezt is megsütjük.

Amíg sül, addig elkészítjük a pudingokat, a tasakon leírt módon csak 2 evőkanál liszttel és 400 ml tejjel.

Ha kész a piskóta, és a puding is. Egy tálcán alulra tesszük a kakaós piskótát, erre a vaníliás pudingot, rátesszük a sárga piskótát majd erre a kakaós pudingot.

Ha kihűlt a puding, akkor a tejszínt a vaníliás cukorral, habfixálóval kemény habbá verjük. Ezt a csokoládés pudingra kenjük. A tetejét egy habkártya vagy villa segítségével, díszíthetjük.

Szórjál rá cukordekorszivecskéket.

Trükkök, tippek, praktikák:


Én elhagytam a csokiszószt, szórtam rá dekorszíveket és úgy még jobb lett. Nagyon könnyű süti, iszonyúan eteti magát. Ketten egy tepsivel simán megettünk.
A két piskóta miatt hosszabb idő elkészíteni.

Somlói szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Flódni
Flódni

A tésztát öt részre osztom és akkorára nyújtom, mint a tepsi mérete. Sütőpapírral kibélelem a tepsit, erre kerül az első réteg tészta, majd rá a töltelék a legfelső réteg a szilval...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anikó
Mákos
Mákos

A tészta hozzávalóit, mindent beletesszük egy tálba, és összegyúrjuk. Félretesszük, míg a töltelékhez valót elkészítjük. A töltelék hozzávalóit is egy edénybe összedolgozzuk, maj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Diós-almás tekert
Diós-almás tekert

gyos, cukros tejben felfuttatott élesztőt hozzáadjuk a tészta hozzávalóihoz, és közepesen lágy tésztát dagasztunk. Langyos helyen, letakarva duplájára kelesztjük. A megkelt tészt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Cseresznyés sütemény olajos kevert tésztával.
Cseresznyés sütemény olajos kevert tésztával.

A cseresznyét magozzuk ki, majd alaposan csepegtessük le. A tojások sárgáját keverjük habosra a porcukorral, és a vaníliás cukorral. Ezután először állandó keverés mellett, apr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk