25 dkg csemegekukorica
35 dkg csirkemell
1 közepes fej hagyma
1 zöld paprika
2 közepes nagyságú burgonya
3 evőkanál tejföl
1 evőkanál majonéz
1 teáskanálnyi csípős mustár
zöldpetrezselyem
köménymag
olívaolaj
só, bors
A csirkemellet felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk és olívaolajon megsütjük. Mikor elkészült papírtörlőre tesszük, hogy ne legyen olajos és hagyjuk kihűlni. A burgonyát felkockázzuk és sós-köménymagos vízben megfőzzük. A köménymag különleges ízt ad majd neki. A paprikát és a hagymát felszeleteljük és egy tálban összekeverjük a kukoricával. Mikor a csirkefalatok és a burgonya is kihűlt, hozzáadjuk. A tejfölt, a mustárt és a majonézt jól összekeverjük, közben a petrezselyemzöldet felaprítjuk és hozzáadjuk. A kukoricasalátát összekeverjük az öntettel és fél órára hűtőbe rakjuk. Tálaláskor pirítóst, vagy pitát is kínálhatunk hozzá.
még egy kis valami
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paradicsomot és az uborkát kockázd fel, a negyedekre vágott hagymát szeleteld, s mindezt keverd össze az apróra vágott fokhagymával és petrezselyemmel. Locsold meg az olajból, al...
Elkészítési idő: 10+30 perc Nehézség: KönnyűDie Nudeln nach Packungsvorgabe kochen. Alle Zutaten für die Sauce in einer großen Schüssel mischen und mit Salz, Pfeffer und Paprikapulver stark würzen, da die Nudeln viel Gesc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFontos, ha főzöd a csicseriborsót, vagy ha csak a konzervből is szeded ki, ne öntsd ki a levét, mert kelleni fog! A fokhagymát pucolás nélkül tedd a sütőbe 20 percre. Majd dobál...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű