1,5 kg krumpli
1/2 lilahagyma
kis marék snidling
5 evőkanál almaecet
4 evőkanál cukor (nyers nád)
1 mokkáskanál só (természetes, nem finomított)
1/2 mokkáskanál őrölt fehérbors
2 mokkáskanál mustár
4 evőkanál olívaolaj (extra szűz)
3 dl víz
. főzzük meg héjában a krumplit, majd pucoljuk meg és szeljük max. 0,5 cm vastag karikákra egy darab kivételével (!), tegyük a karikákat egy magas falú tálba
2. szeljük apróra a lilahagymát, a snidlinget és szórjuk a krumplira
3. mérőedényben mérjük ki a vizet, adjuk hozzá az ecetet, a cukrot, a sót, a fehérborsot, a mustárt, az olajat és szeljük bele a maradék egy krumplit, majd botmixerrel pürésítsük össze
4. öntsük a levet a krumplira és óvatosan, de alaposan keverjük össze, mindenhol érje a mártás
5. legalább egy éjszakát hagyjuk hűtőben összeérni (ha valamely ízből még szeretnénk, adjunk hozzá
a klasszikus receptben nem kell a lébe pürésíteni egy krumplit, ezt Figlmüller-ben "tanultuk", így valóban sokkal finomabb és a levet/krémet is meg lehet enni
- snidling nélkül is finom
- tálaljuk madársalátával és tökmagolajjal meglocsolva
- készítik a levet víz helyett szűrt hús-, vagy zöldséglevessel is
A tojások sárgáját robotgéppel, habverővel elkezdem kavarni. Ekkor 2-3 csepp citromlét is teszek bele. Mikor már egynemű, kissé habosodik, az olajat egy kanállal nagyon lassan, vék...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA céklát alaposan megmossuk, és héjában megfőzzük. Ez a céklától függően eltarthat 1 órát is. Akkor jó, ha egy hústűt viszonylag könnyen bele tudunk szúrni. Amíg hűl, elkészítjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kenyeret száraz serpenyőben megporítjuk, majd fokhagymával ízesítjük – egész egyszerűen a kenyéren „lereszeljük” a fokhagymát. Ezután kis kockákra vágjuk. A csirkemellet szála...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szárzellert vékonyra szeleteltem, az almát kis kockára vágtam, az ananászt szintén. A diót száraz serpenyőben megpirítottam, a szőlőszemeket ketté vágtam. Házi paleo majonézem mé...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű