1,5 kg krumpli
1/2 lilahagyma
kis marék snidling
5 evőkanál almaecet
4 evőkanál cukor (nyers nád)
1 mokkáskanál só (természetes, nem finomított)
1/2 mokkáskanál őrölt fehérbors
2 mokkáskanál mustár
4 evőkanál olívaolaj (extra szűz)
3 dl víz
. főzzük meg héjában a krumplit, majd pucoljuk meg és szeljük max. 0,5 cm vastag karikákra egy darab kivételével (!), tegyük a karikákat egy magas falú tálba
2. szeljük apróra a lilahagymát, a snidlinget és szórjuk a krumplira
3. mérőedényben mérjük ki a vizet, adjuk hozzá az ecetet, a cukrot, a sót, a fehérborsot, a mustárt, az olajat és szeljük bele a maradék egy krumplit, majd botmixerrel pürésítsük össze
4. öntsük a levet a krumplira és óvatosan, de alaposan keverjük össze, mindenhol érje a mártás
5. legalább egy éjszakát hagyjuk hűtőben összeérni (ha valamely ízből még szeretnénk, adjunk hozzá
a klasszikus receptben nem kell a lébe pürésíteni egy krumplit, ezt Figlmüller-ben "tanultuk", így valóban sokkal finomabb és a levet/krémet is meg lehet enni
- snidling nélkül is finom
- tálaljuk madársalátával és tökmagolajjal meglocsolva
- készítik a levet víz helyett szűrt hús-, vagy zöldséglevessel is
Az egészet összeaprítani, fűszerezni, majonézzel lágyítani.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjük össze az olajat, a cukrot és a hagymát. Adjuk hozzá a tárkonyecetet. Keverjük bele a majonézt. Adjuk hozzá a reszelt sárgarépát és a reszelt káposztát. Jól keverjük össze....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűForgasd át a csirkemellkockákat fehéredésig a forró zsiradékon. Locsold meg őket a citromlével, és add hozzájuk a fűszereket. Folyamatos kevergetés mellett pirítsd őket ropogósra....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bulgurt beáztatom két-háromszoros mennyiségű vízbe és fél-egy órát állni hagyom. A petrezselymet és a mentát felaprítom, a hagymát durvára felkockázom. A paradicsomot négybe vágo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű