Családireceptkönyv.hu

Majonézes saláta őzgerinc formában


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


♥ SALÁTA:
20 dkg zöldborsó (fagyasztott)
20 dkg sárgarépa (tisztítva mérve)
35 dkg krumpli (tisztítva mérve)
10 dkg alma (hámozva mérve)
citromlé,só,bors
6 evőkanál majonéz
3 evőkanál tejföl
2,5 dl zöldségleves / húsleves / víz
20 gr zselatin ( nem tortazselé!)
5 tojás
♥ DÍSZÍTÉS:
1 piros kaliforniai paprika,
1 csokor petrezselyemzöld
♥ ESZKÖZÖK:
1 őzgerinc forma (31 cm x 12 cm kb. 5 cm mély)
folpack

Elkészítés:


♥ A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, hideg vízben hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk. Az apró kockákra vágott sárgarépát, krumplit és a zöldborsót külön-külön kevés sós vízben puhára főzzük. Rögtön leszűrjük és hagyjuk teljesen kihűlni. Az almát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk és meglocsoljuk egy citrom levével.
A zöldségeket és az almát egy nagy tálba tesszük. A majonézt a tejföllel, sóval, borssal elkeverjük, bátran ízesítsünk, nehogy a végeredmény sótlan legyen!
A mártást összekeverjük a zöldségekkel.
2,5 dl zöldséglevesben elkeverjük a zselatint és folytonos keveréssel kis lángon feloldjuk benne. Félretesszük hűlni.
Az őzgerincformát kibéleljük folpackkal úgy, hogy túlnyúljon a formán minden irányban. A zselatinos levet hozzákeverjük a majonézes salátához.
♥ A saláta felét elsimítjuk a forma alján és sorban beletesszük a kemény tojásokat.
♥ Befedjük a saláta másik felével és ráhajtjuk a fólia széleket minden irányból. A formát az asztalhoz ütögetjük,hogy egyenletesen kitöltse a saláta. Hűtőbe tesszük legalább 5 órára, de jobb, ha egy éjszakát tud dermedni.
♥ Másnap a tálalótálra borítjuk, eltávolítjuk róla a fóliát és tetszés szerint díszítjük piros paprikából kivágott virágszirmokkal, petrezselyem levelekkel.

Majonézes saláta őzgerinc formában

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Marcsi
Céklás almasaláta
Céklás almasaláta

A céklát nagy lyukú reszelőn nyersen lereszeljük, pici sót teszünk rá. Az almát szintén lereszeljük és pici citromlével megöntözzük. Kis állás után összekeverjük a céklá...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Villámgyors medvehagymás répa tzatziki
Villámgyors medvehagymás répa tzatziki

Összekeverjük a hozzávalókat, és már ehetjük is! Megjegyzés: nem kell előre besózni a répát, ez nem fog úgy levet ereszteni, mint az uborka. Megjegyzés 2: Figyeljünk arra,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Franciasaláta
Franciasaláta

A sárgarépát, petrezselyemgyökeret és a burgonyát héjában megfőzzük. (Nem szétfőzzük!) A zöldborsót puhára gőzöljük. (A zöldségeket, amikor csak lehetséges mindig héjában főzzük ki...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
Fehérbab piyaz (Kuru fasulye piyazi)
Fehérbab piyaz (Kuru fasulye piyazi)

Előző este beáztatom a babot, majd másnap puhára főzöm. A hagymát vékony karikákra vágom. A paradicsomot és a pfefferonit apróra vágom, megvagdalom a petrezselymet és összekeverem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk